Hopp til hovedinnhold

Oversettelsen

11.11.2021 · Tillatt for alle · 43 min
Dostojevskij sin «Brødrene Karamasov» blir kalt verdens beste roman. Oversetter Marie Teztlaff reiser i romanens fotspor.

Se også

 • Boken som reddet Norge?

  Snorres kongesagaer – lenge var bare bibelen viktigere i norske bokhyller. Men hva slags verk er det, og hva betyr det for oss i dag?

 • Guddommelig galskap - Knut Hamsun

  Norsk dokumentarserie om forfatteren Knut Hamsun.

 • "Drømt og oplevet" - Knut Hamsun 1859-1952

  "Drømt og oplevet" er en film om Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Filmen skildrer ikke bare Hamsuns litterære suksesser, men også hans eventyrlige reiser, forhold til kvinner, til familien og ikke minst til politikken. En tankevekkende film om denne enestående forfatterskjebnen som endte så tragisk. Regi: Knut Erik Jensen.

 • Været i nordiske malerier

  Hva sier maleriene oss når vi ser dem i et værperspektiv? Meteorolog Seija Paasonen reiser i våre malte landskaper for å vekke dem til live.

 • "Fra en annen virkelighet"

  Gunvor Hofmo (1921-1995) var en av våre store poeter. Hun lot seg aldri intervjue og lenge fantes det bare to kjente bilder av henne. Samværet med den jødiske venninnen Ruth Maier under 2. verdenskrig og hennes skjebne i Auschwitz ble avgjørende for Hofmos liv og forfatterskap. Lyrikeren Jan Erik Vold forteller om Gunvor Hofmos liv og dikting. I tillegg møter vi venner og familie.

 • Brenner - historier fra vårt land

  Brenner reiser rundt i Norge med en Volvo Amazon fra 1966 på jakt etter folk og fenomener som har endret norsk kultur. Dokumentarserie.

 • Ennio Morricone – filmens maestro

  Den legendariske komponisten står bak noen av verdens mest kjente og elskede filmmusikkverk. Kritikerrost dokumentar som feirer hans liv og karriere.

 • Landskapsmaleren J.C. Dahl

  (1788-1857) Ved Carl O. Gram Gjesdal og Terje Dale.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 11. november 2021 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 10. november 2031 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 43 min
Originaltittel: Oversættelsen
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 7. november 2023 kl. 00:50
Første gang sendt: NRK2 · torsdag 11. november 2021 kl. 20:00