Hopp til hovedinnhold

Ennio Morricone – filmens maestro

20.10.2023 · Aldersgrense 12 år · 2 t 29 min
Den legendariske komponisten står bak noen av verdens mest kjente og elskede filmmusikkverk. Kritikerrost dokumentar som feirer hans liv og karriere.

Se også

 • Oversettelsen

  Dostojevskij sin «Brødrene Karamasov» blir kalt verdens beste roman. Oversetter Marie Teztlaff reiser i romanens fotspor.

 • Hans Zimmer – Hollywood rebel

  I over 40 år har han vore sjølve lyden av populærkulturen. No deler ein av verdas mest ettertrakta filmkomponistar sine musikalske hemmelegheiter.

 • Kubrick om Kubrick

  Den legendariske filmskaperen Stanley Kubrick snakket sjeldent om sine verk. Helt til nå. Unikt mesterportrett, med enestående intervjuer fra arkivet.

 • Frida Kahlo

  Historien om den legendariske kunstneren Frida Kahlo er en fortelling om politikk, identitet, seksualitet og kreativitet.

 • Billie

  Nydelig fortalt om en kvinneskjebne og en stemme som forandret musikkhistorien. Basert på unike opptak av samtaler med dem som kjente Billie Holiday.

 • Følelsen av frihet

  En hyllest til stjerner som åpnet svarte kvinners spillerom i USA: Lena Horne, Nina Simone, Abbey Lincoln, Diahan Carroll, Cicely Tyson og Pam Grier.

 • Belonging-kvartetten

  "Belonging-kvartetten" med Keith Jarrett, Jan Garbarek, Palle Danielsson og Jon Christensen oppstod da albumet Belonging ble innspilt i Oslo i april 1974. Dagen før ECM-innspillingen gjorde musikerne et spontant opptak i NRKs TV-studio med Manfred Eicher som musikkprodusent. Kvartetten har siden fått legende-status til tross for at den kun eksisterte i fem år. Tidligere i vinter døde kvartettens trommeslager Jon Christensen. Terje Mosnes intervjuer Keith Jarrett og billedregien er ved Svein Erik Børja.

 • Banksy og den stjålne jenta

  Banksys ikoniske verk på nødutgangen til Bataclan uttrykte det mange følte etter terroren i Paris. Så ble det stjålet og fikk ytterligere betydning.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 20. oktober 2023 kl. 16:00
Tilgjengelig til: 30. april 2026 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2021
Lengde: 2 t 29 min
Originaltittel: Ennio – The Maestro
Forrige sending: NRK1 · onsdag 27. desember 2023 kl. 23:20
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 26. desember 2023 kl. 21:50