Hopp til hovedinnhold

"Drømt og oplevet" - Knut Hamsun 1859-1952

07.09.2009 · Tillatt for alle · 1 t 51 min
"Drømt og oplevet" er en film om Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Filmen skildrer ikke bare Hamsuns litterære suksesser, men også hans eventyrlige reiser, forhold til kvinner, til familien og ikke minst til politikken. En tankevekkende film om denne enestående forfatterskjebnen som endte så tragisk. Regi: Knut Erik Jensen.

Se også

 • Musikk og nazisme

  Eivind Solås intervjuer Albert Speer om bl.a. hans forhold til musikk og nazisme, om kunstopplevelser og om det tredje rikes kultursyn.

 • Tore Hamsun

  - på sine gjengrodde stier. Diktersønnen forteller åpenhjertig om sin egen oppvekst hos sine to sterke foreldre, Knut og Marie Hamsun, om sin utvikling som maler og ikke minst om den rolle han selv og hans familie kom til å spille under krigen. Ved Steinar Nielsen og Finn Oscar Olsen.

 • Per Sivle - eit liv i strid

  Portrett av diktaren Per Sivle. I ord og dikting kjempa han for dei svakaste i samfunnet, for born, fattigfolk og undertrykte. Han var vår første arbeidardiktar, han skreiv barneforteljingar for vaksne, og han var nasjonalskald som ville gjere nordmennene til frie menneske. Men sin eigen kamp tapte han. Etter eit liv i motgang, sjukdom og rusmisbruk valde han å rette ein pistol mot hovudet.

 • Guddommelig galskap - Knut Hamsun

  Norsk dokumentarserie om forfatteren Knut Hamsun.

 • De bygget Norge. Erik Werenskiold og Lysakerkretsen

  Om norsk nasjonalfølelse rundt århundreskiftet, og om vennskapet mellom kunstneren Erik Werenskiold og polarforskeren Fridtjof Nansen. Vi møter personligheter fra Norges gullalder og berører også Fedrelandslaget og Lysakerkretsens dårlige rykte etter krigen.

 • Dikteren Hans E. Kinck

  Hans Ernst Kinck ble 61 år gammel. Kunstnerens liv var fylt av en evig lengsel etter å gi «mennesket nye syner».

 • Hamsun og Hamarøy

  Om Knut Hamsuns forfatterskap og liv.

 • "Vær utålmodig, menneske"

  Inger Hagerup om sitt forfatterskap, barndom og oppvekst, idoler, kritikk av hennes dikt, og om Sverige-oppholdet under 2. verdenskrig.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 27. september 2022 kl. 00:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2009
Lengde: 1 t 51 min
Originaltittel: "Drømt og oplevet" - Knut Hamsun 1859-1952
Forrige sending: NRK1 · søndag 13. september 2009 kl. 11:45
Første gang sendt: NRK1 · mandag 7. september 2009 kl. 21:30