Hopp til hovedinnhold

"Fra en annen virkelighet"

24.03.2008 · Tillatt for alle · 44 min
Gunvor Hofmo (1921-1995) var en av våre store poeter. Hun lot seg aldri intervjue og lenge fantes det bare to kjente bilder av henne. Samværet med den jødiske venninnen Ruth Maier under 2. verdenskrig og hennes skjebne i Auschwitz ble avgjørende for Hofmos liv og forfatterskap. Lyrikeren Jan Erik Vold forteller om Gunvor Hofmos liv og dikting. I tillegg møter vi venner og familie.

Se også

 • Ingen hverdag mer

  I 1939 kommer Ruth Maier til Norge som flyktning. Under okkupasjonen møter hun dikteren Gunvor Hofmo, men i 1942 blir Ruth arrestert og deportert.

 • "Vær utålmodig, menneske"

  Inger Hagerup om sitt forfatterskap, barndom og oppvekst, idoler, kritikk av hennes dikt, og om Sverige-oppholdet under 2. verdenskrig.

 • Tolv Blå - Vold & Virud

  Tolv diktere i blåtoner fremført av Jan Erik Vold og Kåre Virud som tar for seg norsk diktning fra de siste 300 år. Fra gospel-versjon av Petter Dass til dagens rap-tekst "Blues for Therese Johaug". Med seg har de musikerne Baard Slagsvold, vokal, keyboard og bass, Espen Fjelle, orgel og Christian Skaugen, trommer. Fra Notodden Bluesfestival 2019. Regi: Torstein Vegheim.

 • Ernst Orvil - absolutt poet

  Ernst Orvil (1898-1985) skrev bøker i et halvt hundreår: romaner, noveller, skuespill og dikt. Det ble ca femti titler til sammen, alle med et poetisk grunndrag. Likevel er denne Oslo-dikteren, med røtter i Värmland, fortsatt relativt ukjent for et større publikum. Ved Jan Erik Vold og Torstein Vegheim.

 • Guddommelig galskap - Knut Hamsun

  Norsk dokumentarserie om forfatteren Knut Hamsun.

 • Last: jøder

  26. november 1942 blir 529 jødiske menn, kvinner og barn sendt med et skip fra Oslo. Hva skjedde med jødene her, i våre gater? Tidsvitner forteller.

 • Det moderne gjennombruddet

  Litteraturserie om det moderne gjennombruddet i nordisk litteratur. Nordisk samproduksjon

 • Sigrid Undset-minner

  Charlotte Blindheim og Ole Henrik Moe forteller om ungdomsårene på Lillehammer. Ved Anders Buraas og Øyvind Krokeide.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 7. mai 2013 kl. 20:45
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2007
Lengde: 44 min
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 7. mai 2013 kl. 20:45
Første gang sendt: NRK1 · mandag 24. mars 2008 kl. 22:20