Hopp til hovedinnhold

Det afghanske bedraget

28.11.2023 · Aldersgrense 12 år · 1 t 20 min
Danmark skulle hjelpe afghansk politi å beskytte borgerne mot Taliban. Men ryktene gikk om en brutal politiledelse som begikk overgrep på mindreårige.

Se også

 • Taliban på liv og død

  Taliban har tatt over makten i Afghanistan. Terrortrusselen fra IS og Al Qaida øker. Hvordan endrer livet seg for afghanere under Talibans styre?

 • Norge i krig - oppdrag Afghanistan

  Gjennom et halvt år har journalister fra NRK fulgt norske soldater i Afghanistan. Norsk dokumentar.

 • Det afghanske marerittet

  Norsk dokumentar. Historien i denne prisbelønte dokumentaren er fortalt så tett på personene det gjelder som det er mulig å komme. Oberst Rune Solberg var sjef for NATO-styrkene i Faryab-provinsen i Afghanistan da vi fulgte ham i felten, i møter med afghanske stammeledere og i møte med ledere fra Tailban. Gradvis viser det seg at oppdraget møter motstand ingen er forberedt på.

 • Nord-Koreas røde prinsesse

  Kim Yo-jong er Nord-Koreas mektigste kvinne. Diktatoren Kim Jong-uns søster og stedfortreder spiller et høyt spill. Landets fremtid hviler på henne.

 • Gisseltakerne

  Uhyggelige møter med gjenlevende fra IS-gruppen til «Jihad John», historien om fotografen som overlevde deres brutalitet – og dem som ikke gjorde det.

 • Dagsrevyen

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

 • Sannhetens pris

  Hvor langt vil du gå for å forsvare en fri presse? Journalist og fredsprisvinner Dmitrij Muratov risikerer alt i kampen for ytringsfrihet i Russland.

 • Den store løgna

  Du trur kanskje det løner seg å studere, arbeide hardt og betale skatt? Ikkje så veldig. Finst det håp om ei meir rettferdig, mindre korrupt verd?

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 28. november 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. mai 2026 kl. 23:18
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2022
Lengde: 1 t 20 min
Originaltittel: Bedraget i Helmand
Forrige sending: NRK1 · onsdag 29. november 2023 kl. 23:15
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 28. november 2023 kl. 21:55