Hopp til hovedinnhold

Taliban på liv og død

25.01.2022 · Aldersgrense 12 år · 50 min
Taliban har tatt over makten i Afghanistan. Terrortrusselen fra IS og Al Qaida øker. Hvordan endrer livet seg for afghanere under Talibans styre?

Se også

 • Gisseltakerne

  Uhyggelige møter med gjenlevende fra IS-gruppen til «Jihad John», historien om fotografen som overlevde deres brutalitet – og dem som ikke gjorde det.

 • Ingen vei tilbake – livet etter IS

  Som tenåringer viet de livet til IS. Nå vil de hjem, til land der de ikke er ønsket. Shamima, Hoda og andre IS-kvinner forteller sine historier.

 • Spekter

  Tilfellet mulla Krekar

 • En farlig idé

  Svensk dokumentar. Blodbadet under Gaza-krigen dominerte nyhetsbildet i fjor sommer. I skyggen av mediene er det en ny bevegelse som vokser seg sterk: en idé om et menneskelig opprør mot voldelige og maktsøkende menn. I spissen går palestinere og israelere som har mistet sine nære i konflikten. Dødsslitne av den evigvarende krigen bryter de mønsteret og velger forsoning fremfor hevn.

 • Min sønn fremmedkrigeren

  Verken Thom Alexander eller Egzon hadde noen forbindelse til Syria. Likevel valgte de å reise dit for å kjempe og dø for IS. I denne Brennpunkt-dokumentaren møter du fortvilte foreldre med mange ubesvarte spørsmål. Kunne PST ha hindret sønnene i å reise ut av landet?

 • 2000-talet

  Smarte telefonar, sosiale medium, krig mot terror og nyskapande TV – dette er totusentalet!

 • Adjø Afghanistan

  Når Taliban tar kontroll over Kabul i august 2021, markerer det slutten på 20 år med vestlig tilstedeværelse i Afghanistan. Hvorfor gikk det så galt?

 • Det afghanske bedraget

  Danmark skulle hjelpe afghansk politi å beskytte borgerne mot Taliban. Men ryktene gikk om en brutal politiledelse som begikk overgrep på mindreårige.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. januar 2022 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 9. november 2024 kl. 23:47
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2021
Lengde: 50 min
Originaltittel: Life and Death Under The Taliban
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 11. juli 2023 kl. 23:35
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 25. januar 2022 kl. 21:50