Hopp til hovedinnhold

Et lite glimt av frihet

07.02.2023 · Aldersgrense 15 år · 1 t 11 min
Jenkidar og Hussein drar i 2014 hjem til Kobani og kjemper mot terrorgruppa IS. Rundt dem dør venner og familie for byen sin. Dette er deres historie.

Se også

 • Mannen på holmen

  Nitti år gamle Knut Årsetøy lever heilt åleine på ei lita øy i Austefjorden i Volda. Om vinteren er han isolert frå omverda. Vi har følgd denne særmerkte mannen det siste året. Ved Oddgeir Bruaset.

 • Gisseltakerne

  Uhyggelige møter med gjenlevende fra IS-gruppen til «Jihad John», historien om fotografen som overlevde deres brutalitet – og dem som ikke gjorde det.

 • Urix

  Urix er et nyhetsprogram som gjør det lettere å forstå hva som skjer i verden.

 • Bagdad brenner

  En gang ble Tiba giftet bort mot sin vilje. Nå kjemper hun og andre unge irakere for å ta landet sitt tilbake, for frihet, mot kaos og korrupsjon.

 • Drapet på en journalist

  En gravejournalist blir brutalt drept. Når drapsetterforskningen lekker til hans kollegaer, avsløres det at omfattende korrupsjon rår i hele Slovakia.

 • Michael Palin i Irak

  Tigris, Bagdad, Babylon – bli med på ei episk og farefull ferd til stader Michael alltid har drøymt om, i eit land med ei rik og kompleks historie.

 • Det afghanske bedraget

  Danmark skulle hjelpe afghansk politi å beskytte borgerne mot Taliban. Men ryktene gikk om en brutal politiledelse som begikk overgrep på mindreårige.

 • En farlig idé

  Svensk dokumentar. Blodbadet under Gaza-krigen dominerte nyhetsbildet i fjor sommer. I skyggen av mediene er det en ny bevegelse som vokser seg sterk: en idé om et menneskelig opprør mot voldelige og maktsøkende menn. I spissen går palestinere og israelere som har mistet sine nære i konflikten. Dødsslitne av den evigvarende krigen bryter de mønsteret og velger forsoning fremfor hevn.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 7. februar 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. november 2025 kl. 23:17
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 15 år
Produksjonsår: 2022
Lengde: 1 t 11 min
Originaltittel: Touching Freedom
Forrige sending: NRK2 · fredag 10. februar 2023 kl. 00:30
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 7. februar 2023 kl. 22:00