Hopp til hovedinnhold

Midtøsten spesial: Gaza fra innsiden

18.06.2024 · Aldersgrense 15 år · 1 t 14 min
I 200 dager har palestinske filmskapere fulgt menneskene i Gaza, der stadige bombeangrep, overfylte sykehus og sorg over døde og skadede preger livet. Dokumentaren etterfølges av en samtale med NRKs utenriksredaktør og forfatter og historiker Marte Heian-Engdal.

Se også

 • Midtøsten spesial: Supernova

  Sterke scener og øyevitneskildringer fra Hamas’ angrep mot en israelsk musikkfestival 7. oktober 2023, bare kilometer fra Gaza. Dokumentaren etterfølges av en samtale med NRKs utenriksredaktør og forfatter og historiker Marte Heian-Engdal.

 • Netanyahu, USA og veien til krigen

  Dyptpløyende om de avgjørende øyeblikkene de siste tretti årene som ledet til krig i Midtøsten, og rollen Israels statsminister Netanyahu har spilt.

 • Sidsel Wold - Jerusalem

  Et møte med NRKs Midtøsten-korrespondent.

 • Gisseltakerne

  Uhyggelige møter med gjenlevende fra IS-gruppen til «Jihad John», historien om fotografen som overlevde deres brutalitet – og dem som ikke gjorde det.

 • Det afghanske bedraget

  Danmark skulle hjelpe afghansk politi å beskytte borgerne mot Taliban. Men ryktene gikk om en brutal politiledelse som begikk overgrep på mindreårige.

 • Sannhetens pris

  Hvor langt vil du gå for å forsvare en fri presse? Journalist og fredsprisvinner Dmitrij Muratov risikerer alt i kampen for ytringsfrihet i Russland.

 • Bagdad brenner

  En gang ble Tiba giftet bort mot sin vilje. Nå kjemper hun og andre unge irakere for å ta landet sitt tilbake, for frihet, mot kaos og korrupsjon.

 • Barn av Taliban

  Fire barn forteller sin historie etter at USA forlot Afghanistan. To har mistet sine fedre. De andre to er barn av høytstående Taliban-medlemmer.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. juni 2024 kl. 21:00
Tilgjengelig til: 5. juni 2027 kl. 21:00
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 15 år
Produksjonsår: 2024
Lengde: 1 t 14 min
Originaltittel: Kill Zone: Inside Gaza
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 18. juni 2024 kl. 22:00
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 18. juni 2024 kl. 22:00