Hopp til hovedinnhold

Frida og Tora

29.03.1976 · Tillatt for alle · 27 min
En filmnovelle av Maria Gripe. Oversatt av Jo Tenfjord. Tilrettelagt av Kirsten Bråthen Kristensen og Per Moen.

Se også

 • Den vanskelige lørdagen

  En fortelling av Steffen Johanssen. Hver lørdag får Annette fem kroner i ukepenger. To av dem må hun putte på sparegrisen - og tre kroner får hun kjøpe noe godt for. En dag får Annette øye på noe i sjokoladebutikken som hun får veldig lyst på. Men det koster mer enn tre kroner. Mye, mye mer... De som er med: Annette, seks år - Henriette Steenstrup, Mor - Anne Marie Ottersen, Far - Nils Ole Oftebro, Butikkmannen - Øyvind Øyen, Marit - Marianne Sand. Fotograf: Tore Linnerud. Regi: Ann-Cathrin Ramberg.

 • Da Hanna ikke ville flytte

  En filmfortelling av Karin Sveen. Hanna er fem år. En dag flytter hun til en ny, fin leilighet, men likevel lengter hun tilbake til stedet hvor hun har levd hele livet. I den nye leiligheten kjenner Hanna tomhet. Hjemme er det som er kjent, borte er det som er ukjent. Hun bestemmer seg for å gjøre noe med det, og tar bussen tilbake til det gamle... I rollene: Mari Christoffersen (Hanna), Torild Jacobsen (Mor), Tore Nysæther (Far). Musikk: Bjørn Kruse. Regi: Vibeke Sæther. Norges bidrag til en nordvisjonsutveksling av novellefilmer for barn.

 • Aller kjæresten min

  Anders er forelsket i Eva, og Eva er forelsket i Anders. Men det er vanskelig å si det. En filmnovelle av Maria Gripe og Kay Pollak.

 • Et farlig spørsmål

  Hva skjer i familien Karlsen når de sier at de ikke kan si ja til å oppdra lille Marius i den kristne tro? Både presten og familien sliter med samvittigheten på sin måte. Blir det barnedåp allikevel?

 • Mona

  Mona er ei ung jente som opplever den problemfylte løsrivelsen fra foreldrene. I denne tida blir også forholdet til kamerater og venner annerledes. Ved overgangen fra barn til voksen oppdager hun nye sider ved livet, også slike som gjør denne perioden i ens liv til kanskje en av de vanskeligste, men også mest spennende. Norges bidrag til en nordvisjonsserie om yngre tenåringer i Norden.

 • Helge

  Helge har snart bursdag, og det eneste han ønsker seg er en hund. Men, det er familien bestemt på at de ikke vil ha. En dag møter Helge en jente som tilbyr ham en kattunge. En filmnovelle av Maria Gripe.

 • Mamma

  Norsk TV-serie. Den amerikanske romanen "I remember Mama" (Jeg husker mamma) har vært benyttet i både teater, film og fjernsyn i USA. Først nå er vi her hjemme blitt riktig oppmerksom på den, takket være den amerikanskfødte TV-produsenten Robert Williams i Fjernsynets underholdningsavdeling. "Mamma" består av fire episoder - basert på Kathryn Forbes' bok fra 40-tallet, "Mama's Bank Account". Pio Larsen har skrevet fjernsynsmanuskriptet nær opptil originalen. Wenche Foss er mamma'en, Anne Marie Ottersen datteren, Ingolf Rogde onkelen, og Arne Lie snekkerpappa'n på rollelisten som omfatter omkring 20 navn.

 • Familiehistorier

  Prestedatteren Nora bryr seg ikke om gammel overtro, men en dag dukker den mystiske Kristin opp i hennes liv. Gjennom Kristin opplever Nora en hendelse som hun ikke kan forklare.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 6. januar 2023 kl. 00:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1975
Lengde: 27 min
Originaltittel: Frida og Tora
Forrige sending: NRK1 · mandag 29. mars 1976 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · mandag 29. mars 1976 kl. 00:00