Hopp til hovedinnhold

Helge

22.03.1976 · Tillatt for alle · 35 min
Helge har snart bursdag, og det eneste han ønsker seg er en hund. Men, det er familien bestemt på at de ikke vil ha. En dag møter Helge en jente som tilbyr ham en kattunge. En filmnovelle av Maria Gripe.

Se også

 • Kristian fem år

  Et møte med Kristian, fem år og sterkt skadet av cerebral parese.

 • Frida og Tora

  En filmnovelle av Maria Gripe. Oversatt av Jo Tenfjord. Tilrettelagt av Kirsten Bråthen Kristensen og Per Moen.

 • Fjernsynsteatret

  Lørdag ..... søndag

 • Aller kjæresten min

  Anders er forelsket i Eva, og Eva er forelsket i Anders. Men det er vanskelig å si det. En filmnovelle av Maria Gripe og Kay Pollak.

 • Mona

  Mona er ei ung jente som opplever den problemfylte løsrivelsen fra foreldrene. I denne tida blir også forholdet til kamerater og venner annerledes. Ved overgangen fra barn til voksen oppdager hun nye sider ved livet, også slike som gjør denne perioden i ens liv til kanskje en av de vanskeligste, men også mest spennende. Norges bidrag til en nordvisjonsserie om yngre tenåringer i Norden.

 • Sofie Alette og Joakim

  Sofie Alette er 6 år. Hun og foreldrene har flyttet på landet. Gården ligger ensomt til, og Sofie blir gående alene. Heldigvis har hun Joakim.

 • Et farlig spørsmål

  Hva skjer i familien Karlsen når de sier at de ikke kan si ja til å oppdra lille Marius i den kristne tro? Både presten og familien sliter med samvittigheten på sin måte. Blir det barnedåp allikevel?

 • Da Hanna ikke ville flytte

  En filmfortelling av Karin Sveen. Hanna er fem år. En dag flytter hun til en ny, fin leilighet, men likevel lengter hun tilbake til stedet hvor hun har levd hele livet. I den nye leiligheten kjenner Hanna tomhet. Hjemme er det som er kjent, borte er det som er ukjent. Hun bestemmer seg for å gjøre noe med det, og tar bussen tilbake til det gamle... I rollene: Mari Christoffersen (Hanna), Torild Jacobsen (Mor), Tore Nysæther (Far). Musikk: Bjørn Kruse. Regi: Vibeke Sæther. Norges bidrag til en nordvisjonsutveksling av novellefilmer for barn.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 2. juli 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: 31. mars 2027 kl. 00:00
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1975
Lengde: 35 min
Originaltittel: Helge
Forrige sending: NRK1 · mandag 22. mars 1976 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · mandag 22. mars 1976 kl. 00:00