Hopp til hovedinnhold

Ni liv

30.12.2000 · Aldersgrense 9 år · 1 t 31 min
Norsk drama fra 1957. Den 30. mars 1943 blir mannskapet på skuta Brattholm angitt og tatt i arrest av tyskerne. Bare Jan Baalsrud unnslipper, og en eventyrlig flukt begynner. Med Jack Fjeldstad, Henny Moan, Alf Malland og Joachim Holst-Jensen. Regi: Arne Skouen. (12 år)

Se også

 • Ni liv - og det tiende

  Besøk hos småbruker Jan Baalsrud på Kanariøyene.

 • Nattseilere

  En ung jente blir funnet livløs i fjæra i Senja. De får liv i henne, men hun husker ingenting. Ingen vet hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

 • Krigens beste historie - Kampen om tungtvannet

  Tungtvannsaksjonen på Rjukan under andre verdenskrig er skrevet om og filmatisert en rekke ganger, og nå er den aktuell igjen som TV-serie på NRK. Hendelsene har blitt omtalt som krigens beste historie. Aksjonen skapte hindre for tysk atomforskning, og muligens avgjorde den krigens utgang. Hvorfor egner sabotasjeaksjonen seg så godt som film, og hvilke utfordringer møter man når man lager fiksjon av sanne hendelser? Programleder: Vegard Larsen

 • Shetlandsgjengen

  Med fiskeskøyter, kløkt og fare for eget liv fraktet de flyktninger, forsyninger og informasjon mellom det okkuperte Norge og Skottland.

 • Jegere i natten

  Etter en novelle av Arthur Omre. Handlingen utspilles under krigen, og mat, sult og savn er viktige ingredienser i tiden. En gris spiller en viktig rolle i snekker Herberts liv, det sammen gjør en prippen frøken Jansen. Til tross for en rekke tragikomiske innslag, ender historien godt. I rollene: Helle Ottesen, Harald Brenna, Sverre Bentzen, Sverre Gran, Jon Yngvar Fearnley. Regi: Kent Nilssen Produsert i samarbeid med Trøndelag Teater.

 • Dykket

  No. spenningsfilm, 1989. Nordsjødykkeren Bricks har i mange år inspisert og reparert oljeinstallasjoner på havbunnen. Etter 524 dykk har han fått nok. Sammen med partner Gunnar og hans nye kollega Rolf setter Bricks seg i helikopteret for en velfortjent ferie på fastlandet. Da kommer meldingen om at en trål har satt seg fast rundt en oljerørledning og stenger for en ventil på 110 meters dyp. Oljeselskapet tilbyr god betaling for et kort rutinedykk for å åpne ventilen. Gunnar og Rolf påtar seg oppdraget, men på 100 meters dyp henger dykkerklokka seg fast i trålen... Med: Bjørn Sundquist, Eindride Eidsvold, Sverre Anker Ousdal mfl. Regi: Tristan de Vere Cole.

 • Mens far var på Grini

  Det er andre verdenskrig, og faren til Per blir arrestert og sendt i fangeleir. For moren og søskenflokken på fem blir det en vanskelig tid.

 • Tungtvann i Tinnsjøen

  No. dokumentar. I dette programmet fra 1984, møter vi både sabotører og overlevende fra den dramatiske torpederingen på Tinnsjøen i februar 1944. Aksjonen som kostet i alt 18 menneskeliv og som var den siste av flere berømte aksjoner mot tyskernes tungtvannsproduksjon ved Rjukan under den annen verdenskrig.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. juli 2012 kl. 13:41
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 9 år
Produksjonsår: 1957
Lengde: 1 t 31 min
Originaltittel: Ni liv
Forrige sending: NRK1 · lørdag 11. mai 2024 kl. 02:45
Første gang sendt: NRK2 · lørdag 30. desember 2000 kl. 22:35