Hopp til hovedinnhold

Jegere i natten

28.12.1980 · Tillatt for alle · 33 min
Etter en novelle av Arthur Omre. Handlingen utspilles under krigen, og mat, sult og savn er viktige ingredienser i tiden. En gris spiller en viktig rolle i snekker Herberts liv, det sammen gjør en prippen frøken Jansen. Til tross for en rekke tragikomiske innslag, ender historien godt. I rollene: Helle Ottesen, Harald Brenna, Sverre Bentzen, Sverre Gran, Jon Yngvar Fearnley. Regi: Kent Nilssen Produsert i samarbeid med Trøndelag Teater.

Se også

 • Nattseilere

  En ung jente blir funnet livløs i fjæra i Senja. De får liv i henne, men hun husker ingenting. Ingen vet hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

 • Thygesen

  Vilhelm Thygesen har fått sparken i politiet. Hans journalistvenninne Vera jobber med en sak om to forsvunne russere. Saken utvikler seg dramatisk for dem begge. Basert på Jon Michelets romaner.

 • Bokprogrammet

  Noveller - kort er godt

 • I spøkelyset

  Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen (KLM) kaster nytt lys over aktuelle samfunnsfenomener. Norsk humorserie.

 • "Den moralske dobbeltseng"

  En tidligere uteligger tenker over livet sitt. Han pleide å sove ved søppelkassene, nå ser han ut på dem. Etter en novelle av Sigbjørn Hølmebakk.

 • Fra ide til skip

  En reportasje om alt som skal klaffe fra rederiets første ønske om et nytt skip til sjøsettingen. Jan P. Jansen har fulgt et roroskip fra start til mål.

 • Grenseland

  Karl Martin slites mellom arbeiderklasse og småborgerskap. En skildring av den norske arbeiderbevegelsen gjennom klassekamp, krise og krig.

 • Nr. 12

  Etter en novelle av Arthur Omre. Historien om en ung juridisk student, Emil Paulsen, som møter en ukjent person som griper inn i hans liv på en litt spesiell måte. Det viser seg at vedkommende også betyr noe for hans mor, hans kjæreste - og hans kone. På de forunderligste måter kan vi mennesker bety noe i hverandres liv. I rollene: Frank Krog, Stine Ramdahl, Sigurd Werring, Mette Lange-Nielsen, Ingrid Vollan, Christian Krog. Regi: Bernt Chr. Middelthon. Produsert i samarbeid med Trøndelag Teater.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 23. juli 2014 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1980
Lengde: 33 min
Originaltittel: Jegere i natten
Forrige sending: NRK1 · søndag 28. desember 1980 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 28. desember 1980 kl. 00:00