Hopp til hovedinnhold

Ni liv

30.12.2000 · Aldersgrense 9 år · 1 t 31 min
Norsk drama fra 1957. Den 30. mars 1943 blir mannskapet på skuta Brattholm angitt og tatt i arrest av tyskerne. Bare Jan Baalsrud unnslipper, og en eventyrlig flukt begynner. Med Jack Fjeldstad, Henny Moan, Alf Malland og Joachim Holst-Jensen. Regi: Arne Skouen. (12 år)

Se også

 • Ni liv - og det tiende

  Besøk hos småbruker Jan Baalsrud på Kanariøyene.

 • Nattseilere

  En ung jente blir funnet livløs i fjæra i Senja. De får liv i henne, men hun husker ingenting. Ingen vet hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

 • Norsk attraksjon

  Norsk attraksjon tar deg til attraksjonar du garantert ikkje finn i guideboka - ei reise i hyggeleg norsk galskap med Linda Eide som guide og reiseleiar.

 • Shetlandsgjengen

  Med fiskeskøyter, kløkt og fare for eget liv fraktet de flyktninger, forsyninger og informasjon mellom det okkuperte Norge og Skottland.

 • Jegere i natten

  Etter en novelle av Arthur Omre. Handlingen utspilles under krigen, og mat, sult og savn er viktige ingredienser i tiden. En gris spiller en viktig rolle i snekker Herberts liv, det sammen gjør en prippen frøken Jansen. Til tross for en rekke tragikomiske innslag, ender historien godt. I rollene: Helle Ottesen, Harald Brenna, Sverre Bentzen, Sverre Gran, Jon Yngvar Fearnley. Regi: Kent Nilssen Produsert i samarbeid med Trøndelag Teater.

 • Den glemte polarhelt

  På en snedig måte sikrer hvalfangermatrosen Carsten Borchgrevink seg æren for å bli den første som setter sin fot på Antarktis. Hans pågangsmot blir belønnet med en enorm pengesum til den første overvintringsekspedisjon i 1898. Hans hytte har snart stått 120 stormfulle år midt i verdens største koloni med Adélie pingviner. Gjennom en reise tilbake dit og med en unik samling av bildene de tok, avslører vi hvorfor eventyreren endte opp som fattig og ukjent. Norsk dokumentar.

 • Dykket

  No. spenningsfilm, 1989. Nordsjødykkeren Bricks har i mange år inspisert og reparert oljeinstallasjoner på havbunnen. Etter 524 dykk har han fått nok. Sammen med partner Gunnar og hans nye kollega Rolf setter Bricks seg i helikopteret for en velfortjent ferie på fastlandet. Da kommer meldingen om at en trål har satt seg fast rundt en oljerørledning og stenger for en ventil på 110 meters dyp. Oljeselskapet tilbyr god betaling for et kort rutinedykk for å åpne ventilen. Gunnar og Rolf påtar seg oppdraget, men på 100 meters dyp henger dykkerklokka seg fast i trålen... Med: Bjørn Sundquist, Eindride Eidsvold, Sverre Anker Ousdal mfl. Regi: Tristan de Vere Cole.

 • Mens far var på Grini

  Det er andre verdenskrig, og faren til Per blir arrestert og sendt i fangeleir. For moren og søskenflokken på fem blir det en vanskelig tid.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. juli 2012 kl. 13:41
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 9 år
Produksjonsår: 1957
Lengde: 1 t 31 min
Originaltittel: Ni liv
Forrige sending: NRK1 · lørdag 11. mai 2024 kl. 02:45
Første gang sendt: NRK2 · lørdag 30. desember 2000 kl. 22:35