Urter til mat og medisin
Bruk av urter og vekster i hjem og industri. Med blant andre professor Arnold Nordal og lege Bernt Rognlien. Ved Torill Svaar.
-
Eik og blåbærI siste program forteller lege Bernt Rognlien og professor Arnold Nordal om de nyttige garvestoffene i blåbær og eik.19 min
-
Når urtehagen bugnerBlomstersalat fra urtehagen til Anne Sofie Christophersen kan vi friste med i dette programmet. Lær mer om spiselige blomster.20 min
-
Rabarbra og trollheggRabarbra er en gammel kulturplante, men inneholder oksalsyre som ikke er bra for de som har nyreproblemer. Trollhegg brukes som avføringsmiddel.28 min
-
Malurt i begeretMalurt er en anvendbar plante – mot møll, i brennevin og enda mer! Burot ligner malurt og brukes i våre dager i kinesisk medisin.22 min
-
Krydder på tilværelsenDet er tid for å sanke urter i urtehagen til Anne Sofie Christophersen. Lær mer om hvordan du bevarer og bruker sommerens avling av urter og planter.22 min
-
Søterot og bukkebladPlanter som smaker bittert har fra gammelt av vært regnet som gode legemidler. Lege Bernt Rognlien og professor Arnold Nordal forteller mer.27 min
-
Pors og humlePors er ikke så mye brukt i dag, mens humle er en viktig ingrediens vanlige ølsorter. Vi lærer mer av blant andre Karl Malterud og Andreas Ringnes.20 min
-
Ikke bare pizzaOregano og pizza hører sammen, men det finnes flere urter som gjør seg godt i tomatretter. Anne Sofie Christophersen gir deg gode tips.16 min
-
Du milde kamilleKamilleplanten er velgjørende – både til innvortes og utvortes bruk. Lær mer av lege Bernt Rognlien og professor Arnold Nordal.23 min
-
TepperotTeppereot inneholder garvesyre og ble brukt i norsk folkemedisin for å stoppe diaré. Lege Bernt Rognlien og professor Arnold Nordal forteller mer.12 min