Hopp til hovedinnhold

Urter til mat og medisin

Søterot og bukkeblad

Om episoden Detaljer

Planter som smaker bittert har fra gammelt av vært regnet som gode legemidler. Lege Bernt Rognlien og professor Arnold Nordal forteller mer.

27 min Sesong 1988 1987
  1. Eik og blåbær
    19 min
  2. Når urtehagen bugner
    20 min
  3. Rabarbra og trollhegg
    28 min
  4. Malurt i begeret
    22 min
  5. Krydder på tilværelsen
    22 min
  6. Søterot og bukkeblad
    27 min
  7. Pors og humle
    20 min
  8. Ikke bare pizza
    16 min
  9. Du milde kamille
    23 min
  10. Tepperot
    12 min
  11. Sankthansdufter
    20 min
  12. Nesle - sunn og næringsrik
    21 min
  13. Karve - fra barselgrøt til brennevin
    18 min
  14. Linfrø og loppefrø
    19 min
  15. Fra plante til farmasi
    27 min
  16. Bed med løk til sild i dill
    22 min
  17. Fra heksesabbat til likegladsprøyte
    24 min
  18. Kjerringrokk - en bestselger blant urtene
    19 min
  19. Kvann - god til det meste
    26 min
  20. I Ansofs urtehage
    25 min
  21. Einer - eviggrønn og hellig
    21 min