Hopp til hovedinnhold

Sykkelberget

03.08.2017 · Aldersgrense 6 år · 53 min
Norsk dokumentar. Høsten 2015 kom det over 5 000 asylsøkere gjennom grensestasjonen ved Kirkenes. De fleste kom på sykkel, og norske myndigheter ble i villrede. Hvordan skulle de håndtere dette? Hva slags avtaler hadde vi med Russland, og hvorfor ble ikke grunnløse asylsøkere stoppet før de syklet inn i landet? I Brennpunkt møter vi de som flyktet, de som håndterte krisen og de som analyserer det storpolitiske spillet.

Se også

 • Utsatte menn

  Norsk dokumentar. Fire menn med et oppdrag - de vil fortelle oss sine tyngste hemmeligheter: Som barn og unge gutter ble de offer for overgrep fra mennesker de stolte på. Nå legger de fire ut på en MC-turne fra Lindesnes til Nordkapp. Men idet reisen går mot slutten, blir en av dem innhentet av fortiden.

 • Ranias flukt

  Norsk dokumentar. Den 20 år gamle kvinnen Rania risikerer alt når hun flykter fra krigen i Syria med et par klesskift, et lite kamera og favorittserien Game of Thrones på DVD. Vi følger henne svært tett der hun prøver å få asyl akkurat idet Europa stenger grensene for å stoppe flyktningstrømmen.

 • Asylstrømmen over Storskog

  Sør-Varanger kommune gikk i høst fra å være en søvnig grensepost mot Russland, til å bli en transittkommune for tusenvis av mennesker. Først for asylsøkere som fulgte den arktiske fluktruten til Norge. Så for asylsøkere som skulle returneres til Russland. I noen hektiske måneder var hele verdens oppmerksomhet rettet mot kommunen. Så forsvant TV-kameraene og journalistene reiste hjem. Men i Sør-Varanger merkes følgene av asylkrisa fortsatt. Og for noen skulle høsten 2015 markere starten på en helt ny tid.

 • Norsk på 33 dager

  På 33 dager skal fem syriske flyktninger lære alt om å være norsk. I løpet av en drøy måned skal de leve et helt livsløp som nordmenn, fra barnebursdag til gamlehjem. Det minner mest om et realityshow, men er et grep ment å hjelpe flyktninger med å finne sin plass i samfunnet.

 • Mottaket

  Norsk dokumentarserie fra det store asylmottaket på Landås.

 • Handlingens menn

  Et gammelt kraftverk med et stort og entusiastisk publikum i hjembyen Hønefoss, danner rammen når Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen legger ut på enestående eventyr verden rundt. I dette reiseprogrammet kaster de seg ut i halsbrekkende reiser og prosjekter for å at vise at verden kanskje er litt mindre farlig enn mange skal ha det til.

 • Ikke i mitt nabolag

  I denne Brennpunkt-dokumentaren møter vi naboer som mobiliserer til kamp mot planlagte asylmottak på Montebello og Bolkesjø. Midt i stormens øye står UDIs regiondirektør Eirik Eide som må skaffe mottaksplass til mange tusen nyankomne flyktninger. Men hvem vil ha et asylmottak som nærmeste nabo?

 • Drømmen om Europa

  Norsk dokumentarserie om de dramatiske utslagene av europeisk grensepolitikk. Vi følger norsk politi på oppdrag ved Schengens utsatte yttergrenser, hvor presset mot Europa er enormt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. august 2017 kl. 23:26
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: 6 år
Produksjonsår: 2017
Lengde: 53 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 9. august 2017 kl. 10:55
Første gang sendt: NRK2 · torsdag 3. august 2017 kl. 23:25