Hopp til hovedinnhold

Døden, skal vi danse? med Per Fugelli

14.05.2013 · Tillatt for alle · 28 min
No. dokumentar. Hva kommer det av at vi i det moderne Norge gjemmer døden så omhyggelig bort og omringer den med taushet og tabu? Per Fugelli som 14. juni ble tildelt Fritt Ords Pris for 2013, tenker rått og åpent om livet og døden i lys av sin egen kreftsykdom. Han vil hente døden ut av fengselet for forbudte ord. Jæren, Værøy, Røst og Grønland i Oslo danner rammene om en poetisk og tankevekkende film om det å skulle forlate livet.

Se også

 • Åpen himmel

  To menn i dødssonen

 • Folk

  Per Fugelli - med sløyfe i halsen og hjertet på Røst

 • Fyrtårn

  To mennesker møtes på et fyrtårn, og i løpet av to dager forteller de hverandre sterke historier fra livet. Sammen har de fått et oppdrag; livsvisdom fra samtalene deres på fyret skal skrives ned på en tavle og legges i en flaske. En flaske med et helt spesielt innhold kastes i havet, kanskje det vil vise vei for dem som finner det - akkurat som et fyrtårn?

 • Viten

  En historie fra Schrödingers katt.

 • Evig ung

  Må vi egentlig dø? Solveig vil leve så lenge som mulig sammen med de hun er glad i. Hva kan hun selv gjøre, og hva kan vitenskapen hjelpe henne med?

 • Hovedscenen - TV

  Cosi fan tutte - av W.A. Mozart

 • Utsatte menn

  Norsk dokumentar. Fire menn med et oppdrag - de vil fortelle oss sine tyngste hemmeligheter: Som barn og unge gutter ble de offer for overgrep fra mennesker de stolte på. Nå legger de fire ut på en MC-turne fra Lindesnes til Nordkapp. Men idet reisen går mot slutten, blir en av dem innhentet av fortiden.

 • ID

  Dokumentarserie om å være seg selv.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 13. februar 2020 kl. 10:00
Tilgjengelig til: 13. mars 2035 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2013
Lengde: 28 min
Originaltittel: Døden, skal vi danse?
Forrige sending: NRK2 · onsdag 27. september 2017 kl. 19:45
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 14. mai 2013 kl. 20:15