Hopp til hovedinnhold

Brødre på flukt

09.08.2016 · Tillatt for alle · 57 min
Denne Brennpunkt-dokumentaren følger tre syriske brødre ved sitt livs veiskille. Den ene får med seg familien og blir hentet til Ringebu som kvoteflyktning. Den andre forlater kone og barn i Libanon, mens han selv legger ut på dødens vei over Middelhavet. Yngstemann blir igjen i Syria, for å dokumentere krigens herjinger i byen der de alle tre har vokst opp.

Se også

 • Flukten

  En gruppe syrere flykter fra krig og forfølgelse. De begir seg ut på en av de farligste reisene i vår tid, og filmer selv det som skjer underveis. De krysser et hav, to kontinenter og fem land på leting etter et hjem der de kan finne det største de har tapt: håpet. Men det de finner i Europa, måneder i uvisshet og venting, utfordrer motet og håpet i møte med hva det innebærer å være en "flyktning".

 • Brennpunkt

  Brødre på flukt

 • Sykkelberget

  Norsk dokumentar. Høsten 2015 kom det over 5 000 asylsøkere gjennom grensestasjonen ved Kirkenes. De fleste kom på sykkel, og norske myndigheter ble i villrede. Hvordan skulle de håndtere dette? Hva slags avtaler hadde vi med Russland, og hvorfor ble ikke grunnløse asylsøkere stoppet før de syklet inn i landet? I Brennpunkt møter vi de som flyktet, de som håndterte krisen og de som analyserer det storpolitiske spillet.

 • Ranias flukt

  Norsk dokumentar. Den 20 år gamle kvinnen Rania risikerer alt når hun flykter fra krigen i Syria med et par klesskift, et lite kamera og favorittserien Game of Thrones på DVD. Vi følger henne svært tett der hun prøver å få asyl akkurat idet Europa stenger grensene for å stoppe flyktningstrømmen.

 • Dagsrevyen

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

 • Nytt liv i Ramadan

  Yousef (29) har konvertert til islam. En beslutning som påvirker hele familien når det er tid for fastemåneden Ramadan, og den travle skuespilleren og småbarnsfaren må håndtere jobb og familie uten mat og drikke.

 • Ikke i mitt nabolag

  I denne Brennpunkt-dokumentaren møter vi naboer som mobiliserer til kamp mot planlagte asylmottak på Montebello og Bolkesjø. Midt i stormens øye står UDIs regiondirektør Eirik Eide som må skaffe mottaksplass til mange tusen nyankomne flyktninger. Men hvem vil ha et asylmottak som nærmeste nabo?

 • München 72 – olympisk terror

  Lekene skulle vise verden et nytt Tyskland, langt fra Hitlers OL i Berlin. I stedet ble det et mørkt kapittel i historien om internasjonal terrorisme.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 9. august 2016 kl. 06:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2016
Lengde: 57 min
Forrige sending: NRK2 · fredag 12. august 2016 kl. 01:05
Første gang sendt: NRK2 · onsdag 10. august 2016 kl. 22:25