Hopp til hovedinnhold

Nytt liv i Ramadan

14.06.2018 · Tillatt for alle · 28 min
Yousef (29) har konvertert til islam. En beslutning som påvirker hele familien når det er tid for fastemåneden Ramadan, og den travle skuespilleren og småbarnsfaren må håndtere jobb og familie uten mat og drikke.

Se også

 • Brennpunkt

  Niqab på norsk

 • Mottaket

  Norsk dokumentarserie fra det store asylmottaket på Landås.

 • Ja vi elsker.

  Norsk dokumentarserie. I dagens Norge finnes det et utall av forskjellige måter å inngå ekteskap på. I løpet av denne serien får vi være med på bryllup med både tyrkiske, indiske og kenyanske, så vel som rotnorske tradisjoner.

 • Ein heil familie

  Dette er historia til ein syrisk far og hans ti år gamle son. Dei flykta frå krigen i Syria til Norge med ein draum om ei trygg framtid for familien. Men om familien får samlast igjen, er det norske myndigheiter som avgjer.

 • Brødre på flukt

  Denne Brennpunkt-dokumentaren følger tre syriske brødre ved sitt livs veiskille. Den ene får med seg familien og blir hentet til Ringebu som kvoteflyktning. Den andre forlater kone og barn i Libanon, mens han selv legger ut på dødens vei over Middelhavet. Yngstemann blir igjen i Syria, for å dokumentere krigens herjinger i byen der de alle tre har vokst opp.

 • Muslimsk høytid

  Gjennom tre programmer møter vi muslimers hverdag i fastemåneden Ramadan, og feiringen av høytiden Id.

 • Flukten

  En gruppe syrere flykter fra krig og forfølgelse. De begir seg ut på en av de farligste reisene i vår tid, og filmer selv det som skjer underveis. De krysser et hav, to kontinenter og fem land på leting etter et hjem der de kan finne det største de har tapt: håpet. Men det de finner i Europa, måneder i uvisshet og venting, utfordrer motet og håpet i møte med hva det innebærer å være en "flyktning".

 • Ramadan i Bergen

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 14. juni 2018 kl. 22:23
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK1 · torsdag 14. juni 2018 kl. 22:20
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 14. juni 2018 kl. 22:20