Hopp til hovedinnhold

22.07

20.07.2016 · Tillatt for alle · 1 t 28 min
Brennpunkts prisvinnende dokumentar om den mørkeste dagen i norsk etterkrigshistorie, fortalt gjennom ofrene, de etterlatte og nødetatene. Vi ser med hvilken kraft bomben sprer ødeleggelse og død i Regjeringskvartalet, og møter ungdommer på Utøya som har sett sine nærmeste venner bli drept. Filmen vant dokumentarklassen på Gullruten i 2013.

Se også

 • Utøya - aldri tie, aldri glemme

  I to døgn bodde hun på Sundvolden hotell med overlevende og pårørende etter angrepet på Utøya. Ti år etter vender reporteren Carina Bergfeldt tilbake.

 • Vi glemmer aldri

  Hvordan våget båtfolk å gå i land på Utøya? Hva gjorde politiet da ungdom trodde de var terrorister? Fem sterke, personlige historier.

 • Fyrtårn

  To mennesker møtes på et fyrtårn, og i løpet av to dager forteller de hverandre sterke historier fra livet. Sammen har de fått et oppdrag; livsvisdom fra samtalene deres på fyret skal skrives ned på en tavle og legges i en flaske. En flaske med et helt spesielt innhold kastes i havet, kanskje det vil vise vei for dem som finner det - akkurat som et fyrtårn?

 • 22. juli-rettssaken

  Fra Oslo Tingrett.

 • 22.07

  I denne prisbelønte dokumentaren gjenskapes redselsdøgnet i regjeringskvartalet og på Utøya minutt for minutt. Brennpunkts 90 minutter lange film vant Gullruten i klassen beste dokumentar i mai.

 • Dagsrevyen 21

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med sport og vær.

 • Historien om en øy

  Denne historien om Utøya stopper klokka 14 den 22. juli 2011. Den begynner i 1933, da LO kjøpte den av Høyre-mannen Jens Bratlie. Her har det vært lykke, atspredelse, vennskap og kjærlighet. - Utøya var en blanding av følelser og politikk som i hvert fall for mitt vedkommende var veldig spesiell. Det sier Hanne Grjotjord, som møtte ektemannen Thorbjørn Jagland der. De er eksempler på at varige bånd er blitt knyttet på øya. - Politiske ideer er blitt født her - ideer som vi i dag kanskje tar for gitt. Målet har vært å gi en opplevelse og forståelse av hva øya har vært og betydd for så mange, sier programskaper Edvard Hambro.

 • Overleverne

  Hver dag dør mennesker helt uventet - av ulykker, sykdom eller katastrofer. Disse overlevde. Hør deres dramatiske historier. Norsk dokumentarserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 20. juli 2016 kl. 06:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2016
Lengde: 1 t 28 min
Forrige sending: NRK2 · søndag 24. juli 2016 kl. 01:50
Første gang sendt: NRK2 · torsdag 21. juli 2016 kl. 22:15