Hopp til hovedinnhold

Utøya - aldri tie, aldri glemme

20.07.2022 · Tillatt for alle · 58 min
I to døgn bodde hun på Sundvolden hotell med overlevende og pårørende etter angrepet på Utøya. Ti år etter vender reporteren Carina Bergfeldt tilbake.

Se også

 • 22. juli

  De tar imot de skadde. De trøster de etterlatte. De prøver å forstå. Dette er historien om de som var på jobb da terroren rammet Norge.

 • 22.07

  Brennpunkts prisvinnende dokumentar om den mørkeste dagen i norsk etterkrigshistorie, fortalt gjennom ofrene, de etterlatte og nødetatene. Vi ser med hvilken kraft bomben sprer ødeleggelse og død i Regjeringskvartalet, og møter ungdommer på Utøya som har sett sine nærmeste venner bli drept. Filmen vant dokumentarklassen på Gullruten i 2013.

 • Overleverne

  Jenta fra Utøya

 • Generasjon Utøya

  Fire unge kvinner som overlevde Utøya har valgt å fortsette sitt sterke politiske engasjement. De tør drømme om og kjempe for en bedre framtid.

 • Vi glemmer aldri

  Hvordan våget båtfolk å gå i land på Utøya? Hva gjorde politiet da ungdom trodde de var terrorister? Fem sterke, personlige historier.

 • Gutter mot verden

  Stadig flere gutter havner utenfor samfunnet. Hvem har skylden? Er det politikerne, skolen, «systemet», jentene - eller guttene selv?

 • Arnar og Mia

  Arnar hadde ikke venner og ble mobbet gjennom store deler av oppveksten. Vi har fulgt ham fra 13-årsalderen. I dag er han 21. Mia hadde det også tøft på skolen i flere år, og var dypt ensom. I 2015 tok hun sitt eget liv, bare 12 år gammel. Vi har fulgt foreldrenes fortvilte forsøk på å forstå hva som gikk galt.

 • 22.07

  I denne prisbelønte dokumentaren gjenskapes redselsdøgnet i regjeringskvartalet og på Utøya minutt for minutt. Brennpunkts 90 minutter lange film vant Gullruten i klassen beste dokumentar i mai.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 19. oktober 2022 kl. 06:01
Tilgjengelig til: 27. mars 2025 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 58 min
Originaltittel: Utöya – aldrig glömma, aldrig tiga
Forrige sending: NRK Tegnspråk · onsdag 20. juli 2022 kl. 21:45
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 20. juli 2022 kl. 21:45