Hopp til hovedinnhold

Fredsprisens pris

23.07.2016 · Tillatt for alle · 54 min
Prisvinnende Brennpunkt-dokumentar om det politiske spillet rundt fredsprisen. I alle år har norske politikere solt seg i glansen fra vinnerne av Nobels fredspris. Men da Dalai Lama besøkte Norge våren 2014 hadde påfallende mange andre ting å gjøre. Dokumentaren vant aktualitetsklassen i Prix Europa i 2015.

Se også

 • Temadag Russland - TV

 • Olavsfestdagene

 • I kamp for menneskerett - Martin Luther King

  Dr. Martin Luther King jr. i samtale med Erik Bye samme dag som King mottok Nobels fredspris i Oslo 1964. De snakker om raseskillet i USA, borgerrettsbevegelsen, ikkevold, familieliv og den amerikanske drømmen.

 • Frank Aarebrot i USA

  Frank Aarebrot legger ut på biltur fra Chicago til New York. Den aldri hvilende professor vil treffe amerikanske velgere gjennom flere stater siste uke før valget. Frank tar med seg sin gamle student, journalist Steinar Birkeland, som sjåfør.

 • Rygge: Kansellert

  Lørdag 29. oktober gikk siste fly fra Moss Lufthavn Rygge og flere hundre mennesker mistet arbeidsplassen sin. Bakgrunnen for nedleggelsen er innføringa av flypassasjeravgiften, og at Ryanair derfor flyttet baseflyene fra Rygge. NRK har fulgt de ansatte de siste ukene frem til stengingen, gjennom jobbsøking, opp- og nedturer og helt til den siste kvelden med gjengen.

 • Hemmeligheten bak Peer Gynt

  Ibsen etterlot seg flere hint om hvem han brukte som modell for Peer, og det er slett ingen hvem som helst.

 • Gratis penger til alle

  Ned. dokumentar. Ny teknologi gir store endringer i arbeidsmarkedet verden over. Behovet for arbeidskraft minsker, befolkningen øker og det er usikkert om det i framtiden vil være nok jobber for alle. Hvordan kan man sikre fungerende samfunn der elementære rettigheter som mat og husly er dekket når arbeid ikke er sikret? Rundt om i verden eksperimenteres det med alternativer som kan gi sosial trygghet når jobben forsvinner. (Backlight: Money for Free)

 • Bak lukkede dører

  Et helt unikt innblikk i lukkede prosesser på toppen i det norske samfunnet. Norsk dokumentarserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 23. juli 2016 kl. 06:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2016
Lengde: 54 min
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 26. juli 2016 kl. 15:15
Første gang sendt: NRK2 · søndag 24. juli 2016 kl. 20:05