Hopp til hovedinnhold

I kamp for menneskerett - Martin Luther King

10.12.1964 · Tillatt for alle · 30 min
Dr. Martin Luther King jr. i samtale med Erik Bye samme dag som King mottok Nobels fredspris i Oslo 1964. De snakker om raseskillet i USA, borgerrettsbevegelsen, ikkevold, familieliv og den amerikanske drømmen.

Se også

 • Willy Brandt i Norge

  Per Øyvind Heradstveit intervjuer Willy Brandt, som på dette tidspunktet (1962) var regjerende borgermester i Vest-Berlin. Brandt ble i 1969 forbundskansler i Vest-Tyskland og fikk Nobels fredspris i 1971. I intervjuet snakker han blant annet om årsdagen, 13. august, for muren i Berlin, om mulighetene for en fredsavtale med Sovjet og Øst-Berlin og om utviklingen i Vest-Berlin. Før, under og etter intervjuet ser vi scener fra sektorgrensen i Berlin (uten lyd).

 • Fredsprisens pris

  Prisvinnende Brennpunkt-dokumentar om det politiske spillet rundt fredsprisen. I alle år har norske politikere solt seg i glansen fra vinnerne av Nobels fredspris. Men da Dalai Lama besøkte Norge våren 2014 hadde påfallende mange andre ting å gjøre. Dokumentaren vant aktualitetsklassen i Prix Europa i 2015.

 • Legendariske førstedamer

  Dei inspirerte, provoserte og regjerte Det kvite huset – seks markante kvinner som sette spor etter seg i politikk og samfunnsliv, kvar på sitt vis.

 • Hemmeligheten bak Peer Gynt

  Ibsen etterlot seg flere hint om hvem han brukte som modell for Peer, og det er slett ingen hvem som helst.

 • Fascismen på 200 minutter

  Kommer fascismen tilbake? Hva kan vi lære av mellomkrigstidens krise for demokratiene? Er det noe å lære? I et direktesendt foredrag fra Universitetsaulaen i Bergen gir professor i statsvitenskap, Bernt Hagtvet, oss svar og innsikt. Dette er den aller første Aarebrotforelesningen for å hedre den muntlige formidlingstradisjonen som Frank Aarebrot sto for. Arrangementet er et samarbeid mellom UiB, familien til Frank Aarebrot og Studentersamfunnet i Bergen.

 • Følelsen av frihet

  En hyllest til stjerner som åpnet svarte kvinners spillerom i USA: Lena Horne, Nina Simone, Abbey Lincoln, Diahan Carroll, Cicely Tyson og Pam Grier.

 • Midtøsten

  Dokumentarserie

 • Bibelen

  Hva slags bok er egentlig Bibelen? Bøkenes bok er mer enn en sakral lærebok.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 5. september 2014 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1964
Lengde: 30 min
Originaltittel: I kamp for menneskerett - Martin Luther King
Forrige sending: NRK1 · torsdag 10. desember 1964 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 10. desember 1964 kl. 00:00