Hopp til hovedinnhold

Rekonstruksjon Utøya

21.06.2019 · Aldersgrense 12 år · 1 t 34 min
Overleverne Rakel, Mohammed, Jenny og Torje møtes i et filmstudio i Troms. De deler smertefulle minner med andre ungdommer og skaper styrke og håp for seg og oss alle. Svensk-norsk dokumentar.

Se også

 • Svarteperspelet

  Kva skjer i eit lokalsamfunn når innbyggarane får vite at dei skal få eit asylmottak for utagerande asylsøkarar i nabolaget? Folk i Øyer fekk i sommar vite at det skulle etablerast eit asylmottak med 15 bebuarar og over 50 tilsette i bygda. No er planen skrinlagt, og asylsøkarane bur i vanlege omsorgsbustader fleire stader i landet. Nokre kom til eit nabolag i Greåker i Østfold. Dette er historia om spelet rundt flyktningane dei fleste meiner vi skal gi asyl, men som ingen vil ha i sitt nabolag.

 • Arven etter Alexander

  Då verdsmeister Alexander døyr, gjev storebror Robin det løftet at draumane deira skal bli verkelege. Han satsar hus og heim, og organisasjonen "The Dale Oen Experience" ser dagens lys. Vi følgjer Robin sin kamp for å oppfylle løftet til broren.

 • Overleverne

  Jenta fra Utøya

 • Fengslet i Moskva

  I desember 2017 ble tidligere grenseinspektør Frode Berg arrestert i Moskva mistenkt for spionasje. Han risikerer inntil 20 års fengsel. Men hvem rekrutterte den pensjonerte grenseinspektøren, og hvordan har kona og dattera hatt de siden arrestasjonen. Vil norske myndigheter ta på seg noe ansvar for spionsaken ?

 • Bosetterne

  Gjennom fem år har NRK fulgt syriske flyktninger i deres nye liv i Norge. Se deres egne fortellinger fra Kristiansand, Stavern, Oslo og Fredrikstad.

 • Brennpunkt

  Brennpunkt: 22.07

 • 22.07

  Brennpunkts prisvinnende dokumentar om den mørkeste dagen i norsk etterkrigshistorie, fortalt gjennom ofrene, de etterlatte og nødetatene. Vi ser med hvilken kraft bomben sprer ødeleggelse og død i Regjeringskvartalet, og møter ungdommer på Utøya som har sett sine nærmeste venner bli drept. Filmen vant dokumentarklassen på Gullruten i 2013.

 • 22.07

  I denne prisbelønte dokumentaren gjenskapes redselsdøgnet i regjeringskvartalet og på Utøya minutt for minutt. Brennpunkts 90 minutter lange film vant Gullruten i klassen beste dokumentar i mai.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 21. juni 2019 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 15. august 2019 kl. 03:21
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2017
Lengde: 1 t 34 min
Originaltittel: Reconstructing Utøya
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 16. juli 2019 kl. 01:45
Første gang sendt: NRK2 · mandag 15. juli 2019 kl. 22:20