Hopp til hovedinnhold

Eksil

25.05.2023 · Aldersgrense 9 år · 49 min
Familien Caballero tar et personlig oppgjør med diktatur-tiden i Uruguay. Et teaterstykke basert på livet deres forteller den tabubelagte historien.

Se også

 • En tater på vandring

  No. dokumentar. Elias Akselsen er artist, trubadur og sangevangelist, og regnes som Norges fremste formidler av taternes historie og tradisjoner. Han tar oss med til 'Skammens stein' på Ris kirkegård i Oslo og til flere steder som minner om den gang han var 'taterunge'. Han forteller om sitt folks kulturelle tap, og om sitt vennskap med trubaduren Cornelis Vreeswijk. Akselsens sjelfulle sang har gjennom årene begeistret og beveget et store publikum. Dette er den første dokumentarfilmen som er laget om og med den.

 • Koloniale arr

  Møt Aaju Peter – inuitt, jurist, kunstner og aktivist. Følg hennes dypt personlige og politiske kamp for sitt eget og andre urfolks språk og kultur.

 • Folk i farta

  30. april 2009

 • Daltons drøm

  «Drar jeg hjem til Jamaica uten suksess, dreper de meg». Dalton Harris vant britiske X Factor, men må takle hets og spekulasjoner om sin seksualitet.

 • Misjon: Finland

  Heimlengt, språkbarrierar og dagleg avvising – men også sterk tru, optimisme og samhald. Bli med fire unge mormonar ut i den krevjande misjonsmarka.

 • Urix

  Urix er et nyhetsprogram som gjør det lettere å forstå hva som skjer i verden.

 • Radiograph of a Family

  – Mor rev i stykker alle bilder av kvinner uten slør. Sårt og tankevekkende om en familie splittet av den iranske revolusjonen.

 • Popstjernen som ble skutt

  Når Mutlu Kaya nesten dør etter å ha blitt skutt i hodet, starter hennes utrolige kamp for kvinners rettigheter, for søsteren og sin egen sangstemme.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. mai 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. desember 2025 kl. 22:55
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 9 år
Produksjonsår: 2022
Lengde: 49 min
Originaltittel: Eksil
Forrige sending: NRK2 · torsdag 1. juni 2023 kl. 00:30
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 25. mai 2023 kl. 22:00