Hopp til hovedinnhold

Krigen som splittet min familie

25.05.2023 · Aldersgrense 9 år · 58 min
Bestefaren brøt med søsknene sine for lenge siden. Nå vil Benjamin vite hvorfor. En gripende beretning om en krig som aldri tok helt slutt for ofrene.

Se også

 • Else 8 år, alene i Auschwitz

  Finnes det en grense for hvor onde menneskene kan bli? Ingen i familien forsto noe som helst da nazistene banket på døren en natt for å sende lille Else helt alene til dødsleiren Auschwitz. Hun overlevde med nød og neppe, og i denne dokumentaren forteller hun sin dramatiske historie til Thomas Seltzer. En historie om menneskelig ondskap, fremmedes omsorg og en fars kjærlighet.

 • Kjærlighet i krig

  Han var tysk og hun var norsk. Men så kom krigen. Dette er en historie om kjærlighet, og om filmer som forsvant og som dukket opp igjen.

 • På innsiden av Stockholms slott

  Kronprinsesse Victoria, prinsesse Christina og kong Carl Gustaf gir oss en eksklusiv omvisning i det staselige Stockholms slott.

 • Tyskerungene

  De var fiendens horunger, og ble regnet som mindreverdige borgere. Da freden kom til Norge i 1945, startet krigen for de rundt 12.000 barna med tysk far og norsk mor. Den svenske filmskaperen Per Anders Rudelius har møtt noen av krigsbarna, og avdekker hvordan de ble sviktet igjen og igjen av det norske samfunnet.

 • Asylet - murene står for fall

  I likhet med mange lukkede anstalter rommet psykiatribygget på Oppdøl i Molde mange triste skjebner. Nå er de fleste av disse institusjonene nedlagt.

 • Ukjent arving: Danmark

  Dansk TV leter etter mennesker med rett til en arv og en spennende og ukjent familiehistorie.

 • Min far nazijegeren

  Boris overlevde holocaust. Det blir sagt at han drap ein nazist i Sydney etter krigen. No vil sønene hans bli betre kjent med historia – og far sin.

 • Holocaust og romane

  Nazistane drepte nesten 500.000 romar i konsentrasjonsleirane sine. Møt norske, svenske og finske romar som bærer med seg denne lite kjende historia.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. mai 2023 kl. 22:01
Tilgjengelig til: 27. mai 2024 kl. 04:01
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 9 år
Produksjonsår: 2020
Lengde: 58 min
Originaltittel: Krigen der splittede min familie
Forrige sending: NRK2 · søndag 28. mai 2023 kl. 03:00
Første gang sendt: NRK2 · torsdag 25. mai 2023 kl. 22:00