Hopp til hovedinnhold

Falken skal bevares

30.09.1986 · Tillatt for alle · 14 min
Det er satt i gang et prosjekt for å bevare bestanden av falk i Norge. Thor Øistein Eriksen har laget denne reportasjen om avlsarbeid og overvåking - falkeegg og unger er nemlig blitt verdifulle salgsobjekter på et svart marked.

Se også

 • Dronninga fra Vaasa

  Naturfotografene Anders Tveit og Arve Henriksen har fulgt kongeørnen vinteren 2009, i all slags vær og under ulike forhold. De har ligget i en kamuflasjehytte og ventet på "Dronninga fra Vaasa". Programmet tar oss med til Finland for å ringmerke ørnunger, vi møter en av Norges fremste ørneforskere, og vi får høre den fantastiske historien om det dramatiske møtet mellom et rådyr og en kongeørn.

 • Villmarken kaller

  "Villmarken kaller" er en prisbelønt naturdokumentar fra 1964 laget av Albert W. Owesen. Det er den første norske naturlangfilmen i farger. Filmen hadde en formidabel suksess på landets kinoer for 50 år siden, og ble sett av over 400.000 mennesker. Filmen er vist på fjernsyn i både Sverige, England og Russland. Musikken er spesialkomponert for filmen av Maj Sønstevold.

 • Skoggangsmann

  En miniserie i to deler fra skogsområdet mellom Tyrifjorden og Krøderen i Buskerud

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Fjellreven

  Kan fjellreven få nytt fotfeste i Finland? I to år følger filmskaper Kimmo Ohtonen en revefamilie. Håpet er nye valper – for første gang på 30 år.

 • Isbjørn på nært hold

  Naturfotografen Arne Nævra har hatt utallige nærmøter med isbjørn, både på Svalbard og i Russland. I denne filmen viser han oss noen av høydepunktene - som inkluderer både skjønnhet og dramatikk.

 • Tatt av været

  Denne vinteren har vi fått oppleve et nytt norsk vær. Et farligere vær, som ekspertene mener kommer til å ta liv. Ifølge myndighetene bor så mange som 160 000 nordmenn på potensielt farlige steder. Likevel har ikke kommunene gjort sin lovpålagte jobb med å kartlegge sikkerheten vår. Møt fire familier som er tatt av været, og som må finne nye steder å bo. Og se hvor mange fylker som kan være farlige.

 • Fuglane i folketrua

  Fuglar kunne varsle vêr, men også død, hell og ulukke. Gjennom fuglane kommuniserte gudane med menneska. I dette programmet møter vi folk som på kvart sitt vis har kjennskap til kva rolle fuglane spelte.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. juli 2015 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1986
Lengde: 14 min
Originaltittel: Falken skal bevares
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 30. september 1986 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 30. september 1986 kl. 00:00