Hopp til hovedinnhold

Dronninga fra Vaasa

29.12.2009 · Tillatt for alle · 23 min
Naturfotografene Anders Tveit og Arve Henriksen har fulgt kongeørnen vinteren 2009, i all slags vær og under ulike forhold. De har ligget i en kamuflasjehytte og ventet på "Dronninga fra Vaasa". Programmet tar oss med til Finland for å ringmerke ørnunger, vi møter en av Norges fremste ørneforskere, og vi får høre den fantastiske historien om det dramatiske møtet mellom et rådyr og en kongeørn.

Se også

 • Naturen vender tilbake - rewilding

  Den ville naturen er i ferd med å vende tilbake - hvorfor skjer dette nå, og hva gjør vi med det?

 • Naturfotografene

  I en serie på fire programmer presenterer Ut i naturen noen av Norges beste naturfotografer. Vi følger dem på jobb ut i naturen.

 • Fuglane i folketrua

  Fuglar kunne varsle vêr, men også død, hell og ulukke. Gjennom fuglane kommuniserte gudane med menneska. I dette programmet møter vi folk som på kvart sitt vis har kjennskap til kva rolle fuglane spelte.

 • Falken skal bevares

  Det er satt i gang et prosjekt for å bevare bestanden av falk i Norge. Thor Øistein Eriksen har laget denne reportasjen om avlsarbeid og overvåking - falkeegg og unger er nemlig blitt verdifulle salgsobjekter på et svart marked.

 • Fotobonden

  Jostein følger drømmen, og vil leve av å invitere naturfotografer inn i det villeste Telemark, men naturen spiller ikke alltid på lag.

 • Villmarken kaller

  "Villmarken kaller" er en prisbelønt naturdokumentar fra 1964 laget av Albert W. Owesen. Det er den første norske naturlangfilmen i farger. Filmen hadde en formidabel suksess på landets kinoer for 50 år siden, og ble sett av over 400.000 mennesker. Filmen er vist på fjernsyn i både Sverige, England og Russland. Musikken er spesialkomponert for filmen av Maj Sønstevold.

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Rovdyras liv

  Mennesker og rovdyr fulgte hverandre i tusenvis av år i Finland. Så ble de guddommelige dyrene lagt for hat og forfulgt. Men nå er de tilbake!

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 27. januar 2023 kl. 15:25
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2008
Lengde: 23 min
Forrige sending: NRK2 · fredag 27. januar 2023 kl. 15:25
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 29. desember 2009 kl. 19:45