Hopp til hovedinnhold

Folkesporten som forsvann

09.03.2017 · Tillatt for alle · 29 min
Mange hoppbakkar i Norge ligg som attgrodde monument frå ei gløymd stordomstid. Og utan hoppbakkar forsvinn også skihopparane. Men på Hafslo i Sogn og Fjordane held brødrene Lomheim hoppsporten i live med hundrevis av dugnadstimar, i håp om ein gong å sjå nye rekruttar sleppa seg frå bommen.

Se også

 • Holmenkollen - idéen om oss selv

  Verdens tredje mest kjente idrettsanlegg har fått en enestående plass i vår bevissthet som nasjonalikon og Norges mest besøkte turistattraksjon.

 • Skispor fra fortiden

  19. mars 2008

 • Norge nå

  Innhold som setter dagsorden der folk er.

 • Birger Ruud - en levende ski-legende

  Birger Ruud - gullvinner i 1932, flaggbærer i 1994. Skihopperen fra Kongsberg tok OL-gull i 1932 og 1936, sølv i 1948. 82-åringen er en av dem som skal bære inn OL-flagget under åpningsseremonien på Lillehammer. Ved Harald Reitan.

 • Utforløypa - med livet som innsats

  Utforløypa er en ekstremt tøff og nervepirrende øvelse. Hvordan forbereder stjerner, løypemannskap og frivillige seg? Svensk dokumentar.

 • Norsk attraksjon

  Norsk attraksjon tar deg til attraksjonar du garantert ikkje finn i guideboka - ei reise i hyggeleg norsk galskap med Linda Eide som guide og reiseleiar.

 • Guten i buret

  Erik Thorstvedt bur i London og lever godt som keeper i Tottenham. Men den norske landslagsmålmannen veit og at det ikkje er langt mellom suksess og fiasko i fotball. Ved John Skien.

 • Fem VM. Én dronning

  Aldri har forventningene vært større til en VM-vinter. Aldri har skuffelsene vært så mange. Aldri har noen vært større enn hun som sammen med lagvenninnene redder hele den norske vinteræren. Når en intens vintersesong er over, er det på tide å samle de mange inntrykkene av forventninger, spenning, tårer og seiersglede fra verdensmesterskapene i skiskyting, alpint, skøyter, fristil, snøbrett og ski.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 9. mars 2017 kl. 22:31
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 29 min
Forrige sending: NRK1 · onsdag 4. januar 2023 kl. 00:05
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 9. mars 2017 kl. 22:30