Hopp til hovedinnhold

Balto - helten fra Alaska

28.12.2011 · Tillatt for alle · 57 min
Norsk dokumentar. Den norskeide hunden Balto ble en stor helt og Hollywoodstjerne da han brakte fram medisin og reddet menneskene i byen Nome, Alaska, fra å dø under en epidemi vinteren 1925. Men etter ett år med berømmelse og turné i USA fulgte et liv i fangenskap og fornedrelse. Heldigvis banket varme hjerter for Balto.

Se også

 • Bjørnemannen

  Norsk dokumentar. Hva hadde du gjort hvis en bjørn plutselig sto noen meter fra deg i skogen? Blitt paralysert av skrekk eller løpt vekk i panikk? Hermann Sotkajervi fra Pasvik har hele livet levd sammen med bjørner. Han skal overbevise NRK-reporter Eilif Aslaksen om at bjørnen ikke er farlig.

 • Hestegjeteren i Sikkilsdalen

  I år er det 150 år siden Sikkilsdalen ble tatt i bruk som hesteavlsseter. Jens er hestegjeter og passer på tre hestefølger. Hver dag ser han til hestene og noterer brunst og bedekning.

 • Lundehund og lundefangst

  En hunderase og en gammel fangstform.

 • Danser med huskyer

 • Villmarken kaller

  "Villmarken kaller" er en prisbelønt naturdokumentar fra 1964 laget av Albert W. Owesen. Det er den første norske naturlangfilmen i farger. Filmen hadde en formidabel suksess på landets kinoer for 50 år siden, og ble sett av over 400.000 mennesker. Filmen er vist på fjernsyn i både Sverige, England og Russland. Musikken er spesialkomponert for filmen av Maj Sønstevold.

 • Der vinteren er velstand

  Menneskeskapte klimaendringer forandrer naturen i nord. På Grønland er hunder som før ble brukt til transport avlivet, fordi vinter er blitt til sommer. Der det før var is, fiskes det nå fra båt. I arktiske strøk varmes klimaet opp ti ganger raskere enn i resten av verden. Men forskere mener det bare er et forvarsel. "Om vi mennesker ikke tar vare på jorden, vil jorden ta vare på seg selv. Og da er vi ikke velkommen lenger."

 • Den store elgvandringen

  I årtusener har elgen vandret til sommerbeite. I fjor vår kunne begeistrede svensker følge ferden direkte i tre uker. Svensk naturprogram.

 • Gjeterhundene på Reinøya

  De er proffe i sitt arbeid, jobber smart, og sjefene kunne ikke klart seg uten dem. Tiny og Bess er border collier og fabelaktige sauesankere for Elisabeth og Johnny på Reinøya i Troms.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 28. desember 2011 kl. 21:42
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2010
Lengde: 57 min
Forrige sending: NRK2 · mandag 6. april 2015 kl. 22:50
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 28. desember 2011 kl. 20:45