Hopp til hovedinnhold

Hestegjeteren i Sikkilsdalen

13.08.2018 · Tillatt for alle · 9 min
I år er det 150 år siden Sikkilsdalen ble tatt i bruk som hesteavlsseter. Jens er hestegjeter og passer på tre hestefølger. Hver dag ser han til hestene og noterer brunst og bedekning.

Se også

 • Norge Rundt

  Et hesteliv

 • Folk

  Lykken er en lyngshest

 • Gjetar i Jotunheimen

  Dei valte tusenvis av reinsdyr og ville fjell, framfor byliv og mastergrad. Å gjete rein er ikkje ein jobb. Det er ein livsstil.

 • Bjørnemannen

  Norsk dokumentar. Hva hadde du gjort hvis en bjørn plutselig sto noen meter fra deg i skogen? Blitt paralysert av skrekk eller løpt vekk i panikk? Hermann Sotkajervi fra Pasvik har hele livet levd sammen med bjørner. Han skal overbevise NRK-reporter Eilif Aslaksen om at bjørnen ikke er farlig.

 • Gjeterhundene på Reinøya

  De er proffe i sitt arbeid, jobber smart, og sjefene kunne ikke klart seg uten dem. Tiny og Bess er border collier og fabelaktige sauesankere for Elisabeth og Johnny på Reinøya i Troms.

 • Skoggangsmann

  En miniserie i to deler fra skogsområdet mellom Tyrifjorden og Krøderen i Buskerud

 • Med elg i linsen og rev bak øret

  Mange syns det er ekstra kjekt å være ute i naturen når videokameraet er med. Og mange hobbyfotografer får de mest fantastiske opptak av dyr og natur fordi de kjenner nærmiljøet sitt så godt. Ut i naturen har møtt tre entusiaster som synes de har verdens beste hobby. De viser sine flotteste filmer og avslører et og annet triks om hvordan de får det til.

 • Villmarken kaller

  "Villmarken kaller" er en prisbelønt naturdokumentar fra 1964 laget av Albert W. Owesen. Det er den første norske naturlangfilmen i farger. Filmen hadde en formidabel suksess på landets kinoer for 50 år siden, og ble sett av over 400.000 mennesker. Filmen er vist på fjernsyn i både Sverige, England og Russland. Musikken er spesialkomponert for filmen av Maj Sønstevold.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 13. august 2018 kl. 20:44
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 9 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 12. august 2020 kl. 13:15
Første gang sendt: NRK1 · mandag 13. august 2018 kl. 20:45