Hopp til hovedinnhold

Dronning i verdens største skulpturpark

19.08.2017 · Tillatt for alle · 29 min
Dronninga besøker Lofoten når verdas største skulpturpark feirar 25 år. Med det dramatiske landskapet i Henningsvær som bakteppe snakkar ho engasjert om forholdet til Skulpturlandskap Nordland, natur, kunst og kultur i nord. Med seg har ho kunstnar og initiativtakar til skulpturlandskapet, Anna Katrine Dolven.

Se også

 • Bill.mrk. "Høyreist og humoristisk"

  Et uformelt møte med dronning Margrethe II av Danmark. Ved Toppen Bech og Terje Sølsnes. Regi: Beate Arnestad.

 • Windsor forbereder bryllup

  Folk i Windsor gleder seg over stor interesse foran prinsebryllupet. Brudeparet er populært blant britene, men også amerikanerne gleder seg over endelig å få en amerikaner inn i det britiske kongehuset.

 • Brenner - historier fra vårt land

  Brenner reiser rundt i Norge med en Volvo Amazon fra 1966 på jakt etter folk og fenomener som har endret norsk kultur. Dokumentarserie.

 • Snarvisitt hos Liv Ullmann i New York -

  - mens hun spilte Nora på Broadway. Ved Mette Janson.

 • Operaen i havn

  Norsk dokumentar. Endelig har Norge fått sitt eget operahus. Et nasjonalt monument til glede for hele landet og et fantastisk spillested for Den Norske Opera & Ballett. Prosessen har vært lang og vanskelig - politisk, byggemessig og kunstnerisk. I denne dokumentaren skal vi få et innblikk i den spennende historien som ligger bak byggingen av vårt nye operahus og møte mange av de ildsjeler som har deltatt i dette unike prosjektet.

 • Herskapelig

  Norsk serie om landets mest fornemme slott og herregårder. Med Toppen Bech som cicerone åpnes dører til en verden de færreste ante eksisterte i hvert fall ikke i Norge.

 • Mitt liv

  En serie som ser nærmere på personer som har vært med på å forme vår norske samtidshistorie.

 • Hamsun-arkitekten

  Steven Holl er en av Amerikas mest kjente og prisbelønte arkitekter. Hamsunsenteret på Hamarøy som ble innviet av kronprinsesse Mette Marit i sommer er et av hans internasjonalt mest kjente bygg. I dette programmet forteller Steven Holl om hvordan Hamsuns diktning inspirerte ham til å plassere dette skjeve rare huset med pønkersveis, midt i den mest idylliske nordlandsnaturen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 19. august 2017 kl. 22:31
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 29 min
Forrige sending: NRK1 · søndag 20. desember 2020 kl. 07:10
Første gang sendt: NRK1 · lørdag 19. august 2017 kl. 22:30