Hopp til hovedinnhold

Operaen i havn

10.04.2008 · Tillatt for alle · 58 min
Norsk dokumentar. Endelig har Norge fått sitt eget operahus. Et nasjonalt monument til glede for hele landet og et fantastisk spillested for Den Norske Opera & Ballett. Prosessen har vært lang og vanskelig - politisk, byggemessig og kunstnerisk. I denne dokumentaren skal vi få et innblikk i den spennende historien som ligger bak byggingen av vårt nye operahus og møte mange av de ildsjeler som har deltatt i dette unike prosjektet.

Se også

 • Blikk på norske boliger

  Boliger forteller om våre egne og forfedres livsforhold. Arkitekt Thomas Thiis-Evensen tar oss med på en titterunde med blikk på karakteristiske boligtyper.

 • Byen og fjorden: Oslo år 2000

  Den nordiske arkitektkonkurransen "Byen og fjorden år 2000" avgjøres. Vi får se og høre om planer og visjoner for Rådhusplassen og Oslos sjøside. Programleder er Stig Andersen.

 • Arkitektur i Norden

  Program om finsk, norsk og svensk arkitektur

 • På arkitekt-tur i byen

  - med kritisk blikk. Ved Thomas Thiis-Evensen.

 • Hamsun-arkitekten

  Steven Holl er en av Amerikas mest kjente og prisbelønte arkitekter. Hamsunsenteret på Hamarøy som ble innviet av kronprinsesse Mette Marit i sommer er et av hans internasjonalt mest kjente bygg. I dette programmet forteller Steven Holl om hvordan Hamsuns diktning inspirerte ham til å plassere dette skjeve rare huset med pønkersveis, midt i den mest idylliske nordlandsnaturen.

 • Blikk på monumentalbygg i Oslo

  Serie om om den offentlige arkitekturen.

 • Frederik Konow Lund - arkitekten som moret seg

  Han laget ny arkitektur av en kombinasjon av gamle vestnorske gårdstun, amerikanske præriehus og engelske praktvillaer. Både som kirkerestauratør og villaarkitekt gjorde han seg synbar i sin samtid. Nå opplever vi en ny interesse for Konow Lunds arbeider. Regi: Anne Magnussen.

 • Små orgler og stor kunst i Venezia

  Programleder Halfdan Bleken har dratt til Italia, og vi får oppleve vakre Venezia - med entusiastiske stopp ved et lite orgel i en stor kirke - omgitt av stor billedkunst. Og et rørende besøk i kirken der Antonio Vivaldi ble døpt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 14. april 2018 kl. 17:59
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2004
Lengde: 58 min
Forrige sending: NRK2 · lørdag 14. april 2018 kl. 18:00
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 10. april 2008 kl. 19:55