Hopp til hovedinnhold

Byen og fjorden: Oslo år 2000

06.05.1983 · Tillatt for alle · 16 min
Den nordiske arkitektkonkurransen "Byen og fjorden år 2000" avgjøres. Vi får se og høre om planer og visjoner for Rådhusplassen og Oslos sjøside. Programleder er Stig Andersen.

Se også

 • Fra festplass til trafikkmaskin - Rådhusplassen i Oslo

 • På arkitekt-tur i byen

  - med kritisk blikk. Ved Thomas Thiis-Evensen.

 • Halvorsens opera

  Om åtte år skal Oslos nye operahus innvies. Arkitektkonkurransen er over og vinneren er kåret. Blant fem premierte forslag finner vi arkitekt Stein Halvorsen og hans team, et nytt, lite firma som kjemper mot 240 norske og internasjonale deltakere om det prestisjefulle oppdraget. Innsatsen er høy og tidspresset stort!

 • Operaen i havn

  Norsk dokumentar. Endelig har Norge fått sitt eget operahus. Et nasjonalt monument til glede for hele landet og et fantastisk spillested for Den Norske Opera & Ballett. Prosessen har vært lang og vanskelig - politisk, byggemessig og kunstnerisk. I denne dokumentaren skal vi få et innblikk i den spennende historien som ligger bak byggingen av vårt nye operahus og møte mange av de ildsjeler som har deltatt i dette unike prosjektet.

 • Lykkelandet

  Om utviklingen av drabantbyene og blokkbebyggelsen etter krigen. Arkitekter og beboere forteller om den sosiale boligbyggingen, fra de første visjonene til den omfattende rehabiliteringen som pågår nå. Ved Sven-Erik Helgesen.

 • Dager med Dag

  Filmreportasje for jenter og gutter om en gutt som besøker Oslo for første gang.

 • Blikk på norske boliger

  Boliger forteller om våre egne og forfedres livsforhold. Arkitekt Thomas Thiis-Evensen tar oss med på en titterunde med blikk på karakteristiske boligtyper.

 • Frederik Konow Lund - arkitekten som moret seg

  Han laget ny arkitektur av en kombinasjon av gamle vestnorske gårdstun, amerikanske præriehus og engelske praktvillaer. Både som kirkerestauratør og villaarkitekt gjorde han seg synbar i sin samtid. Nå opplever vi en ny interesse for Konow Lunds arbeider. Regi: Anne Magnussen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 6. januar 2015 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1983
Lengde: 16 min
Originaltittel: Byen og fjorden: Oslo år 2000
Forrige sending: NRK1 · fredag 6. mai 1983 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · fredag 6. mai 1983 kl. 00:00