Kulinariske henrykkelser
Kulinariske henrykkelser
Henry Notaker tar oss med gjennom gammel og ny norsk mathistorie, fra middelalderens herresaus over bacalao til hamburger og pommes frites.
Sesong 1 9 episoder
-
1. Kielland og BjellandEn mathistorisk vandring i Stavanger.28 min
-
2. Hamburger og hotdogLangs landeveien i Akershus.27 min
-
3. Sild eller seksrettersEn mathistorisk sykkeltur i Trøndelag.28 min
-
4. Bacalao og blannaballEn mathistorisk rundtur i Kristiansund.29 min
-
5. Tårnterte og rømmegrøtI forrige århundre var Hanna Winsnes i Hedmark landets mest berømte matmor. Hannas middager og kokebøker var kjent over hele landet.27 min
-
6. Østers og skilpaddeSnadder og snobberi i hovedstaden.29 min
-
7. Kamshau og møssebrømEn mathistorisk visitt hos Petter Dass.29 min
-
8. Tørrfisk og vannkringlerEn vandring i Bergens mathistorie. Løsebrød, skillingsboller, vannkringler og snop. Hvor kommer det fra?29 min
-
9. Filosofen i kjøkkenetLom - hjembygda til kokken Arne Brimi. Vi besøker Fossheim hotell og får være med på fisketur.28 min