Hopp til hovedinnhold

Bergensbanen minutt for minutt

27.11.2009 · Tillatt for alle · 7 t 16 min
Norsk dokumentar. Opplev heile togturen frå Bergen til Oslo frå orkesterplass, på dagen hundre år etter banen vart opna. Ikkje eit minutt går vi glipp av, programmet varer like lenge som heile togturen tar, altså sju timar og seksten minutt akkurat denne gongen. Slik har du aldri sett Bergensbanen, med mindre du er lokomotivførar. Fire kamera er med på toget, og i tillegg blir kvart eit svart hol i form av ein tunnel, utnytta til å ta fram arkivskattar frå Bergensbanen. Undervegs opplever du "Bergenstoget plyndret i natt", radiointervju med rallaren Martin Gjerde, som sjølv var med og bygde banen for meir enn hundre år sidan, og mykje anna frå denne vidgjetne togstrekninga over høgfjellet.

Se også

 • Bybanen i Bergen - minutt for minutt

  Bybanen i Bergen åpner tirsdag 22. juni, den første i sitt slag i Norge. Få med deg hele turen fra Nesttun til Bergen sentrum. Velkommen om bord.

 • Holmenkollbanen minutt for minutt

  Under Ski-VM var hundretusener av mennesker i Holmenkollen. Svært mange av dem brukte Holmenkollbanen for å komme seg ut i marka og inn på arenaer. Da Holmenkollbanen ble åpnet i 1898 var den Nordens første forstadsbane, i dag er linjen en del av Oslos T-banenett og frakter fastboende og turister til Holmenkollen og Frognerseteren. Nå får du orkesterplass til turen - minutt for minutt. Opptakene er gjort på lørdag - før kvinnenes tremil.

 • Flåmsbana minutt for minutt

  Opplev ei av dei mest spektakulære togreisene her til lands frå orkesterplass. Bli med minutt for minutt frå høgfjell til fjord. Reisa startar på Myrdal stasjon på Bergensbanen og snor seg frå 866 moh. ned til Flåm ved Sognefjorden.

 • Nordlandsbanen - minutt for minutt

  4 årstider - 729 kilometer - 9 timer og 50 minutter. Ta plass, lukk dørene og bli med på en eventyrlig reise med Nordlandsbanen - fra Trondheim til Bodø.

 • Hurtigruten minutt for minutt

  Helt siden 1893 har passasjerer reist langs Norskekysten med Hurtigruten. Turen blir kalt "Verdens vakreste sjøreise". Nå kan alle reise med - samtidig - i verdens lengste TV-program! Spektakulære fjorder, midnattsol og ekte norsk natur danner rammen rundt den fem og et halvt døgn lange turen fra Bergen til Kirkenes. Vi sender hele turen, direkte, minutt for minutt i 134 timer!

 • Klart for tog 351

  Jernbanen - historisk overlevning eller transportmiddel med framtid?

 • Norge rundt i rutefly

  Norsk ruteflytrafikk har vært og er en utfordrende, vakker og nødvendig reisemåte. Roald Øyen har fløyet høyt og lavt over Norge og Svalbard.

 • Telemarkskanalen minutt for minutt - TV

  Direktesendt. Vi følger MS Victoria på reisen fra Skien til Dalen

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. juni 2014 kl. 15:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2009
Lengde: 7 t 16 min
Forrige sending: NRK2 · lørdag 17. september 2011 kl. 19:45
Første gang sendt: NRK2 · fredag 27. november 2009 kl. 19:55