Hopp til hovedinnhold

Bybanen i Bergen - minutt for minutt

22.06.2010 · Tillatt for alle · 28 min
Bybanen i Bergen åpner tirsdag 22. juni, den første i sitt slag i Norge. Få med deg hele turen fra Nesttun til Bergen sentrum. Velkommen om bord.

Se også

 • Bergensbanen minutt for minutt

  Norsk dokumentar. Opplev heile togturen frå Bergen til Oslo frå orkesterplass, på dagen hundre år etter banen vart opna. Ikkje eit minutt går vi glipp av, programmet varer like lenge som heile togturen tar, altså sju timar og seksten minutt akkurat denne gongen. Slik har du aldri sett Bergensbanen, med mindre du er lokomotivførar. Fire kamera er med på toget, og i tillegg blir kvart eit svart hol i form av ein tunnel, utnytta til å ta fram arkivskattar frå Bergensbanen. Undervegs opplever du "Bergenstoget plyndret i natt", radiointervju med rallaren Martin Gjerde, som sjølv var med og bygde banen for meir enn hundre år sidan, og mykje anna frå denne vidgjetne togstrekninga over høgfjellet.

 • Holmenkollbanen minutt for minutt

  Under Ski-VM var hundretusener av mennesker i Holmenkollen. Svært mange av dem brukte Holmenkollbanen for å komme seg ut i marka og inn på arenaer. Da Holmenkollbanen ble åpnet i 1898 var den Nordens første forstadsbane, i dag er linjen en del av Oslos T-banenett og frakter fastboende og turister til Holmenkollen og Frognerseteren. Nå får du orkesterplass til turen - minutt for minutt. Opptakene er gjort på lørdag - før kvinnenes tremil.

 • Klokken minutt for minutt

  24 timer. 1440 minutter. 86400 sekunder. Sprøtt? Så absolutt. Bli med når NRK feirer at sakte-TV fyller 10 år med å bygge klokken fra midnatt til midnatt.

 • Vestlandsregionene

  I desember avgjøres det om Vestlandet skal bli ett fylke. 16. november setter distriktsredaksjonene i NRK region vest saken på dagsorden.

 • Slipp trommene løs!

  Når vinteren slipper grepet på Bergen, begynner buekorpsene å trene til vårens utmarsjer. Det er byens sikreste vårtegn! Ved Sidsel Mundal.

 • Striler mot Europatoppen

  I fjor ble Eikanger/Bjørsvik Musikklag sensasjonelt europamestere i brass i Luzern i Sveits. 29. april 1989 skal de forsvare tittelen i Grieghallen i Bergen. Vi har prøvd å finne hemmeligheten bak suksessen. Ved Terje Dale.

 • Vestlandsposten, årgang 2, nr. 1

  Årgang 2, nr. 1. Kommentatorer: Bjørn-Tore André og Steinar Brauteset. Produksjon: Haakon Sandberg og Sverre Sandberg.

 • Bergen Filharmoniske Orkester - 250 år!

  Bergen Filharmoniske Orkester fyller 250 år i år og i kveld var det en stor jubileumskonsert i Grieghallen. Vi byr på noen smakebiter av konserten med blant andre Leif Ove Andsnes og Truls Mørk. Hele konserten sendes i Hovedscenen på NRK2 søndag førstkommende.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 16. februar 2012 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2010
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK2 · lørdag 25. juni 2011 kl. 19:30
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 22. juni 2010 kl. 20:00