Hopp til hovedinnhold

Møter

12.12.2012 · Tillatt for alle · 26 min
En norsk-kinesisk danseforestilling Koreograf Hallgrim Hansegård fra Frikar dance company tok med seg fire av sine beste hallingdansere til Wudang-fjellene i Kina. Her holder kung fu-mesteren Chen Shiyu og hans elever til. Kung fu-munkene snakker ikke engelsk, frikarene kan ikke kinesisk. Sammen har de skapt en historie under enkle kår og uten tolk. Pinlige øyeblikk, rørende medmenneskelighet og barnlig lek blir kombinert med stor bevegelseskunst fra to sterke tradisjoner. Fra hver sin kant av verden kom munkene og frikarene sammen og laget en forestilling som hadde sin premiere under Festspillene i Bergen i år. Fjernsynsversjonen ble laget i Oslo sommeren 2012. Musikken er av Marcus Paus og innspilt av Kringkastingsorkestret.

Se også

 • Jonas Fjeld i 70-sonen

  Ole Paus, Henning Kvitnes og Malin Pettersen er blant artistene som gjester Jonas Fjeld på scenen i en minneverdig 70-årsfeiring fra Operaen.

 • Bakemesterskapet

  Lag på lag med krem og glasur – det blir både søl, kliss og imponerende bakverk når Norges beste hobbybaker skal kåres. Gled deig!

 • NRK-scenen

  Norske musikere gir deg minikonserter på steder som betyr noe for dem.

 • Kunstnerliv

  Vi kommer tett på noen av våre fremste kunstnere og lar dem utforske livet og kunsten til sine forbilder. Norsk dokumentarserie.

 • Mesternes mester

  Styrke, kondisjon, samarbeid og hjernetrim. Tidligere toppidrettsutøvere i ekstreme konkurranser. Konkurransereality.

 • Eit kongehus i krise

  Utruskap, korrupsjon og krangel – heller ikkje den spanske kongefamilien er spart for skandalar. Har monarkiet ei framtid i landet?

 • Gauteshow

  Et humorprogram som ikke fikk plass i gullrekka. Og godt er dét. Underholdning med aldersgrense.

 • Melodi Grand Prix

  Norges største musikkshow byr på heftig musikk, minneverdige sceneshow, og stor spenning når noen av landets beste artister møtes.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 12. desember 2012 kl. 22:30
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2012
Lengde: 26 min
Forrige sending: NRK1 · onsdag 26. desember 2012 kl. 14:00
Første gang sendt: NRK2 · onsdag 12. desember 2012 kl. 22:30