Hopp til hovedinnhold

Musikk! Musikk! 2015

01.01.2016 · Tillatt for alle · 38 min
En musikalsk kavalkade med glimt fra fjorårets fineste musikkopplevelser. Vi byr på et gjensyn med Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, festforestillinng i anledning Bergen Filharmoniske Orkesters 250-års jubileum og vi har feiret Liv Glasers 80-års dag. Vi får også flere høydepunkter fra Hovedscenens mange sendinger.

Se også

 • Leif Ove og Harmonien

  Norsk dokumentar. Eldst og best: "Harmonien" i Bergen er ett av verdens eldste symfoniorkestre. Leif Ove Andsnes er en av verdens fremste pianister. Se hvordan Andsnes lager 250-års jubileumskonsert sammen med orkesteret som står hans hjerte nærmest. Jubileumskonserten sendes i sin helhet søndag 11. oktober på NRK2.

 • Hovedscenen-høydepunkter fra året som gikk

  En musikalsk kavalkade med glimt fra fjorårets fineste musikkopplevelser. Vi byr på et gjensyn med Tosca fra Den Norske Opera og Ballett, Oslo Filharmoniens sommerkonsert på Slottsplassen og Håkon Kornstad med Kringkastingsorkestret. Ingrid Bjørnov og Arild Erikstad guider oss gjennom musikkåret 2017.

 • Klassiske høydepunkter fra 2019

  Det klassiske musikkåret 2019 var preget av flere jubileer og store gallakonserter. Her får vi høydepunkter fra Hovedscenen og Kringkastingsorkesteret sendinger i året som gikk. Presentert av Arild Erikstad.

 • La traviata

  En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hovedpersonen Violettas utrolig vakre - og sterke, arie, "Sempre libera!" - alltid fri! løfter på mange måter temaet i operaen inn i vår tid.

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Opptak og introduksjoner fra konserter med Oslo-Filharmonien.

 • Vinterfestspill i Røros Kirke

  Direkte sending fra åpningskonserten av årets Vinterfestspill i Bergstaden i Røros kirke. Et variert og vakkert program med en rekke av våre fremste norske musikere og sangere, musikere fra Berlin-Filharmonien og Det Norske Solistkor under ledelse av Grete Pedersen. Programledere er Erling Dahl Jr. og Arild Erikstad.

 • Mozart-konsert med Arve Tellefsen og Oslo Filharmoniske Orkester

  Konsert i Oslo Konserthus.

 • Et orkester blir til

  Dirigenten Andrew Manze tar oss gjennom orkesterets historie. I munter og musikalsk dialog med Kringkastingsorkestret.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 1. januar 2016 kl. 11:35
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 38 min
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 5. januar 2016 kl. 01:15
Første gang sendt: NRK1 · fredag 1. januar 2016 kl. 11:35