Hopp til hovedinnhold

Slaget om kvalen

07.03.2017 · Aldersgrense 9 år · 57 min
Norsk dokumentar. For tretti år sidan beslutta den internasjonale kvalfangstkommisjonen at all kvalfangst skulle stansast. Noreg var det einaste landet som ikkje ville rette seg etter dette, og dei internasjonale protestane var sterke og dramatiske. I dag har protestane stilna. Forskarane er einige i at fangst på nokre artar kan væra bærekraftig og at metodane for avliving kan aksepterast. Vi er med på ei moderne kvalfangstskute og får eit blikk inn i korleis fangsten har tilpassa seg krava frå dei fleste miljøorganisajonane og andre nasjonar.

Se også

 • Folk

  Kvalfangerens datter

 • Støy på landet

  Milliardene flyr når Norge oppgraderer til F-35 kampfly. Men rundt den svært så påkostede flybasen mener frustrerte naboer at prisen de betaler på ingen måte kompenseres av Forsvarsbygg. Brennpunkt-dokumentaren viser hvordan familier splittes og gårder legges ned. Bråket fra de nye flyene er det minste problemet lokalbefolkningen på Ørlandet må takle.

 • Den leiken den ville han sjå

  I denne dokumentarserien følger vi den norske fiskeren på jobb.

 • 70 dager med sel og svovel i Sørishavet

  Bouvetøya omtales som verdens mest isolerte sted, og kanskje det mest værharde. Fire forskere, to fra Tromsø og to fra Sør-Afrika, har oppholdt seg på Bouvetøya i 70 dager - i selskap med 75 000 sel og 10 000 pingviner. NRK utstyrte forskerne med kamera og mikrofon. Dette er deres egne unike opptak. Fra en sjelden ekspidisjon til et av verdens mest utilgjengelige steder.

 • Lofotfisket

  Et liv, et levebrød, et eventyr som kanskje snart er slutt.

 • Rex-faktor - Kongeparets reiser for Noreg

  I 30 år har kongeparet dratt ut i verda for Noreg. No fortel dei om reisene, folka dei møtte og om spelet i kulissane for å fremje Noreg i utlandet.

 • Nyttårsorkanen - 25 år etter

  Norsk dokumentar fra 2016. 1.januar 1992 slo Nyttårsorkanen inn over Nordvestlandet og Trøndelagsfylka med øydeleggande kraft. Det er den sterkaste orkanen Meteorologisk institutt har observert på fastlandet sidan målinga av verdata starta opp i 1867. Vi har møtt fleire av dei som vart råka. For enkelte vart livet endra for alltid.

 • Selfangstskuta Polarstar

  Brandal på Sunnmøre var sjølve "ishavsbygda" den tida selfangst var ei stor norsk næring. I kvar heim finst det minne frå Vestisen og andre fangstfelt. No har entusiastar redda den siste av ishavsskutene frå opphogging, og når "Polarstar" kjem heim vekkjer det kjensler folk i bygda nesten hadde gløymt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 7. mars 2017 kl. 21:30
Tilgjengelig til: 30. januar 2024 kl. 01:51
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: 9 år
Produksjonsår: 2015
Lengde: 57 min
Originaltittel: Kvalfangst
Forrige sending: NRK3 · torsdag 4. januar 2024 kl. 00:55
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 7. mars 2017 kl. 21:30