Hopp til hovedinnhold

Nyttårsorkanen - 25 år etter

28.12.2016 · Tillatt for alle · 39 min
Norsk dokumentar fra 2016. 1.januar 1992 slo Nyttårsorkanen inn over Nordvestlandet og Trøndelagsfylka med øydeleggande kraft. Det er den sterkaste orkanen Meteorologisk institutt har observert på fastlandet sidan målinga av verdata starta opp i 1867. Vi har møtt fleire av dei som vart råka. For enkelte vart livet endra for alltid.

Se også

 • Orkanen - 1992

  Dokumentar i to deler om orkanen 1. nyttårsdag 1992.

 • Dramaet på Hustadvika

  I full storm på eitt av dei mest berykta havstykka langs norskekysten mister cruiseskipet med 1300 personar om bord all motorkraft. Redningsaksjon som følgjer balanserer på kanten av kva som er mogleg for å berge skipet og passasjerar.

 • Øyeblikk fra Landet frå lufta

  Du er invitert som passasjer på ei unik reise gjennom Noreg. Opplev landet vårt som du aldri har sett det før, bli med inn i ekstrem natur og levande landskap, og møt menneska som brukar det. Alt sett frå lufta!

 • Alene over Nordsjøen

  Han var døden nær etter en rideulykke og var langt nede etter å ha levd et hardt liv. Redningen ble hans thailandske kone og en rotur tvers over Nordsjøen. 67 år gammel ror eventyreren Ragnar Thorseth en liten færing fra Norge til Shetland, og tilbake.

 • Væråret 2015

  Orkanene Nina og Ole ga en forrykende start på væråret 2015. Hustak føk og havet slukte naust og brygger langs kysten. Så ble en grå sommer avløst av et ekstremt høstregn. Vannet forvandlet idylliske boligstrøk til innsjøer og folk måtte ta årene fatt for å komme seg ut. 2015 var også året da vinteren aldri ville gi slipp i fjellet. Vi gjenopplever tidenes høyeste brøytekanter og hyttefolkets desperate kamp mot snømengdene.

 • Værbitt

  Norge har mye og variert vær. Hvorfor er det rolig og stabilt vær ett sted mens det skifter på timen et annet sted? Dokumentarserie.

 • Været som var

  Vi har badet oss gjennom tidenes sommer, møtt vår første supercelle og kjempet mot ekstrem tørke og frådende vannmasser. Bli med på en reise gjennom det helt uvanlige væråret 2014!

 • Første tur med Gripruta

  16 km nordvest for Kristiansund ligger fiskeværet Grip. En gang Norges minste kommune, nå en bydel i Kristiansund. Et fiskeeldorado i sin tid, i dag er det et særegent sted for eventyrlige turister. NRK Møre og Romsdal var med da rutebåten MS Hagbart Waage gikk sin første tur for sesongen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 27. desember 2016 kl. 23:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2016
Lengde: 39 min
Forrige sending: NRK1 · mandag 17. desember 2018 kl. 13:30
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 28. desember 2016 kl. 21:15