Hopp til hovedinnhold

Oslo - den nye byen

03.02.2015 · Tillatt for alle · 29 min
No. dokumentar. Oslo veks i rekordfart, og utbygginga av sentrum er det største byggeprosjektet i Norge nokon gong. Arkitekt og byplanleggar Peter Butenschøn tek oss med til det nye Oslo, ein moderne, internasjonal storby. Men kven blir det bygd for, og kven har ansvar for planane?

Se også

 • Kontoret

  Det er eventyrlige dager for arkitekter, designere og møbelprodusenter. Alle statlige kontorer er i endring. Det handler om åpne løsninger, clean desk og free seating. Men hvorfor skjer dette? Virker det? Og gjør vi jobben vår bedre?

 • Håkon og Haffners byggeklosser

  Serien tar for seg emner innenfor arkitektur som byplanlegging, signalbygg, drabantbyer og offentlige rom, og i løpet av serien dukker blant andre gjester som Ingrid Espelid Hovig og Jon Bing opp. Norsk dokumentarserie.

 • Brennpunkt

  Boligbobla

 • Snøhetta på Ground Zero

  21 mai åpner 9/11-museet på Ground Zero i New York. I 2004 fikk det norske arkitektkontoret Snøhetta oppdraget med å tegne og prosjektere et museum på Ground Zero i New York. Prosjektet ble svært kontroversielt og har vært gjennom mange faser og store endringer. I åtte år arbeidet arkitektene i Snøhetta arbeidet med bygget. Dette er historien om prosessen.

 • Nordmenn i Toscana

 • Debatten

  Direktesendt debattprogram.

 • Operaen i havn

  Norsk dokumentar. Endelig har Norge fått sitt eget operahus. Et nasjonalt monument til glede for hele landet og et fantastisk spillested for Den Norske Opera & Ballett. Prosessen har vært lang og vanskelig - politisk, byggemessig og kunstnerisk. I denne dokumentaren skal vi få et innblikk i den spennende historien som ligger bak byggingen av vårt nye operahus og møte mange av de ildsjeler som har deltatt i dette unike prosjektet.

 • Hamsun-arkitekten

  Steven Holl er en av Amerikas mest kjente og prisbelønte arkitekter. Hamsunsenteret på Hamarøy som ble innviet av kronprinsesse Mette Marit i sommer er et av hans internasjonalt mest kjente bygg. I dette programmet forteller Steven Holl om hvordan Hamsuns diktning inspirerte ham til å plassere dette skjeve rare huset med pønkersveis, midt i den mest idylliske nordlandsnaturen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. februar 2015 kl. 20:55
Tilgjengelig til: 14. november 2021 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2014
Lengde: 29 min
Originaltittel: Erobre byen
Forrige sending: NRK2 · søndag 11. september 2016 kl. 19:35
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 3. februar 2015 kl. 20:55