Hopp til hovedinnhold

Livet er den tiden det tar å dø

26.05.2024 · Tillatt for alle · 1 t 11 min
Et poetisk portrett av Lars Saabye Christensen – om lyrikken, bluesen, døden og tiden. En dokumentar hvor vi kommer tett på forfatterens liv.

Se også

 • "Drømt og oplevet" - Knut Hamsun 1859-1952

  "Drømt og oplevet" er en film om Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Filmen skildrer ikke bare Hamsuns litterære suksesser, men også hans eventyrlige reiser, forhold til kvinner, til familien og ikke minst til politikken. En tankevekkende film om denne enestående forfatterskjebnen som endte så tragisk. Regi: Knut Erik Jensen.

 • Den siste filmen

  En alvorlig diagnose snur brått timeglasset for Petter Vennerød. Filmskaperen vil ta oss med på en siste reise, før ord og tanker forsvinner.

 • Billie

  Nydelig fortalt om en kvinneskjebne og en stemme som forandret musikkhistorien. Basert på unike opptak av samtaler med dem som kjente Billie Holiday.

 • Guddommelig galskap - Knut Hamsun

  Norsk dokumentarserie om forfatteren Knut Hamsun.

 • Kjære Tove Ditlevsen

  Lyster, begjær og utroskap – Tove Ditlevsens ukebladspalte «Små hverdagsproblemer» var brutalt ærlig. Men ble rådene fulgt? Og kunne de passert i dag?

 • Siste Wingeslag

  Da teaterregissør Stein Winge brått mistet kona Kari, trådte datteren Viktoria inn for å hjelpe. En vakker og nær historie om å komme seg gjennom sorg.

 • Anders Svarstad – maleren

  En kar fra små kår skaper seg et liv i kunsten. Når han møter Sigrid Undset, tar livet en ny vending. En historie om kunst, kjærlighet og utenforskap.

 • En sirkel is med Jan Erik Vold

  En sirkel is er 10 000 m på skøyter. Tribunesliter Jan Erik Vold leser, Stian Carstensen spiller og tidtaker er Tom Stalsberg. Fra Røverstaden, Oslo.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 26. mai 2024 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 14. mars 2027 kl. 06:00
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2023
Lengde: 1 t 11 min
Originaltittel: Livet er den tiden det tar å dø
Neste sending: NRK2 · onsdag 31. juli 2024 kl. 21:20
Forrige sending: NRK1 · søndag 26. mai 2024 kl. 21:30
Første gang sendt: NRK1 · søndag 26. mai 2024 kl. 21:30