Hopp til hovedinnhold

Gjenerobringen av norske hav

12.05.2014 · Tillatt for alle · 48 min
No. dokumentar. Gjennom de siste 200 årene har Norge gjenerobret sine gamle havområder - fra et nullpunkt i 1814 til dagens enorme havrike. Fiske, fangst og senere olje og gass har lagt grunnlaget for stor vekst innen maritim virksomhet. Hvordan har det vært mulig?

Se også

 • Brennpunkt

  Oljelobbyisten

 • Debatten

  Direktesendt debattprogram.

 • Oljelobbyisten

  Norsk dokumentar. Korleis selje budskapet om at Norge må pumpe opp meir olje, når resten av verda går i motsatt retning? Før, under og etter klimatoppmøtet i Paris fulgte Brennpunkt Norges fremste oljelobbyist, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Kva gjer han for å overbevise oss?

 • Valg 2017: Er oljefesten i nord over før den har begynt?

  De grønne avlyser olje- og gasseventyret i Barentshavet, før det har begynt. Nord-Norge har ventet på det i flere ti-år. Hør ungdomskandidatene til Stortingsvalget i Finnmark debattere framtida i nord.

 • Havlandet

  Saman med dei fremste havforskarane i verda set kunstnaren Ørnulf Opdahl kurs mot storhavets uutforska villmark, Den midtatlantiske ryggen.

 • Lille Norge og stormaktene

  Norsk dokumentarserie om Norges forhold til supermaktene som former vår framtid. I dag er våre beste venner USA og EU, og vi strekker oss langt for å bevare disse vennskapene. Men reglene endres og nye supermakter overtar når de gamle forvitrer. Med nye hovedrolleinnehavere må de norske politikerne lære seg nye replikker. Programleder: Hege Moe Eriksen

 • Status Norge

  Dokumentarserie som gir bakgrunn til viktige, aktuelle temaer i det norske samfunnet.

 • Perspektiv

  Havets voktere

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 26. mars 2017 kl. 09:49
Tilgjengelig til: 13. februar 2021 kl. 00:00
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2014
Lengde: 48 min
Originaltittel: Gjenerobringen
Forrige sending: NRK2 · onsdag 16. januar 2019 kl. 00:45
Første gang sendt: NRK2 · mandag 12. mai 2014 kl. 21:30