Hopp til hovedinnhold

Festkveld for klimanerder

24.11.2017 · Tillatt for alle · 2 t 15 min
Hva har skjedd med temperaturen på kloden? Hvorfor har det skjedd? Og hva kan vi gjøre med det? Det er 137 år siden vi fikk de første globale temperaturmålingene. Fysiker Bjørn Samset holder festkveld for klimanerder og gir oss hele fortellingen om hvordan klimaet har endret seg, på 137 minutter. Med på festen er Selda Ekiz og Torkild Jemterud. De kommer til å lage bråk.

Se også

 • Øyeblikket

  Øyeblikket er en serie korte vitenskapsinnslag som viser deg verden slik den egentlig er.

 • Teknologien som forandrer oss

  Den revolusjonerer livet vårt, endrer seg i rekordfart og gir fantastiske muligheter. Men kan den også være vår sikre undergang?

 • Folkeopplysningen

  Klimakrisa

 • Kampen om livet

  Et populærvitenskapelig underholdningsprogram om livet.

 • Oljelobbyisten

  Norsk dokumentar. Korleis selje budskapet om at Norge må pumpe opp meir olje, når resten av verda går i motsatt retning? Før, under og etter klimatoppmøtet i Paris fulgte Brennpunkt Norges fremste oljelobbyist, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Kva gjer han for å overbevise oss?

 • The Big Challenge

  Hvordan vet vi at klimamodellen virker?

 • Gratis penger til alle

  Ned. dokumentar. Ny teknologi gir store endringer i arbeidsmarkedet verden over. Behovet for arbeidskraft minsker, befolkningen øker og det er usikkert om det i framtiden vil være nok jobber for alle. Hvordan kan man sikre fungerende samfunn der elementære rettigheter som mat og husly er dekket når arbeid ikke er sikret? Rundt om i verden eksperimenteres det med alternativer som kan gi sosial trygghet når jobben forsvinner. (Backlight: Money for Free)

 • Abels tårn

  Forum for geniale spørsmål, og ganske gode svar. Hver uke tar forskerne for seg nye spørsmål fra seerne om absolutt alt. Du spør, Abels tårn svarer.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 24. november 2017 kl. 19:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 2 t 15 min
Forrige sending: NRK2 · søndag 26. november 2017 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK2 · fredag 24. november 2017 kl. 19:55