Hopp til hovedinnhold

Vær min stemme

14.09.2021 · Tillatt for alle · 58 min
Ikke tilgjengelig lenger
Hun inspirerer iranske kvinner til å kaste sløret i protest. Men Masih Alinejads mot settes på prøve når hennes egen familie trues med represalier.

Se også

 • Iran-opprøret fra innsiden

  Da Mahsa Amini døde i varetekt begynte folk å gjøre opptak i smug – opptak som viser moralpoitiets brutale overgrep mot sivilbefolkningen i Iran.

 • Barn av Taliban

  Fire barn forteller sin historie etter at USA forlot Afghanistan. To har mistet sine fedre. De andre to er barn av høytstående Taliban-medlemmer.

 • Faten tar praten

  Faten har fått mange reaksjoner på hijaben sin i kommentarfeltet på sosiale medier. Nå tar hun hijab-kritikken på alvor og snakker med muslimske jenter om hva den faktisk betyr.

 • Popstjernen som ble skutt

  Når Mutlu Kaya nesten dør etter å ha blitt skutt i hodet, starter hennes utrolige kamp for kvinners rettigheter, for søsteren og sin egen sangstemme.

 • Min sønn fremmedkrigeren

  Verken Thom Alexander eller Egzon hadde noen forbindelse til Syria. Likevel valgte de å reise dit for å kjempe og dø for IS. I denne Brennpunkt-dokumentaren møter du fortvilte foreldre med mange ubesvarte spørsmål. Kunne PST ha hindret sønnene i å reise ut av landet?

 • Radiograph of a Family

  – Mor rev i stykker alle bilder av kvinner uten slør. Sårt og tankevekkende om en familie splittet av den iranske revolusjonen.

 • Writing with Fire

  Smarttelefonen er deres våpen. Prisbelønt dokumentar om kasteløse kvinner som bryter tausheten og tabuene og rapporterer fra sin indiske virkelighet.

 • Ti dager i Ramallah

  Hvem skal kunstneren representere, eller hva bør kunstens rolle være i et konfliktområde? Lars Ramberg, som selv bor og arbeider i Berlin, møter unge kunstnere i Ramallah. Vi får et innblikk i hvordan Midtøsten-konflikten påvirker de unge som bor i Palestina.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 14. september 2021 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. juni 2024 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 58 min
Originaltittel: Be My Voice
Forrige sending: NRK2 · fredag 30. september 2022 kl. 01:00
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 14. september 2021 kl. 21:20