Hopp til hovedinnhold

Lakseparadiset Kamtsjatka

12.10.2021 · Tillatt for alle · 50 min
Livssyklusen til rødlaksen er dramatisk, lik fargen den får som voksen. Da vender den hjem til det vakre Kamtsjatka i store stimer for å gyte – og dø.

Se også

 • Ut i naturen: Tanaelva - den beste elva

  Laksen i Tana, som er Norges og Europas største lakse-elv, trues av overbeskatning. Tanaelva er også grense mellom Norge og Finland, og det er særlig det økende turistfisket på finsk side som truer laksebestanden. Norge og Finland er sterkt uenige om hvordan laksefisket skal begrenses. Dette kan bety slutten for en gammel tradisjon og livsform for folk i Tanadalen.

 • Norges villmarker

  Ville dyr i skog, fjell og på kysten

 • Vakre og ville Oman

  Her jaktar hyenar og leopardar. Her beiter arabiaoryx og steinbukk. Og i havet sym kval og skjelpadder. Opplev Omans uventa landskap og rike natur.

 • Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

  Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

 • Den fantastiske villaksen

  I løpet av de siste tretti årene har antallet villaks i Norge blitt halvert. Programleder Kenneth Bruvik prøver å finne ut hva som har skjedd.

 • Monsen minutt for minutt

  Lars Monsen og NRK sender fjellturer minutt for minutt. Gjennom fire sommeruker går Monsen over Hardangervidda, gjennom Jotunheimen, i Vesterålen og til indre Troms. Bli med på sakte-tv med fjellstøvler på!

 • Kebnekaise – åtte årstider

  Det samiske året har åtte årstider, og dei styrer livet i det dramatiske landskapet rundt Sveriges høgaste og farlegaste fjell. Men noko er i endring.

 • Isbjørn på nært hold

  Naturfotografen Arne Nævra har hatt utallige nærmøter med isbjørn, både på Svalbard og i Russland. I denne filmen viser han oss noen av høydepunktene - som inkluderer både skjønnhet og dramatikk.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 12. oktober 2021 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. september 2024 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 50 min
Originaltittel: Sockeye Salmon
Forrige sending: NRK2 · onsdag 30. august 2023 kl. 01:00
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 19. oktober 2021 kl. 21:55