Hopp til hovedinnhold

William og Kate - eit kongeleg bryllaup

29.04.2021 · Tillatt for alle · 46 min
Ein dag, eit eventyr og eit par vi seint vil gløyme. På denne dagen for ti år sidan, kunne alle som ville feire kjærleiken og framtida med det britiske kongehuset.

Se også

 • Windsor forbereder bryllup

  Folk i Windsor gleder seg over stor interesse foran prinsebryllupet. Brudeparet er populært blant britene, men også amerikanerne gleder seg over endelig å få en amerikaner inn i det britiske kongehuset.

 • Mary 50 år – man kan kun være seg selv

  Bryllupet, barna, hjertesakene – bli med populære Mary på skattejakt i TV-arkivene. Hvordan har tiden i Danmark formet kronprinsessen som menneske?

 • Kronprinsesse Mette-Marit

  NRK har følgt kronprinsessa i halvanna år, resultatet er eit tv-portrett i to delar.

 • Livet som dronning Elizabeth II

  Som monark, kone og mor redefinerte ho dronningrolla og tente den britiske trona lenger enn nokon andre før ho. Eit portrett av dronning Elizabeth.

 • Eit kongehus i krise

  Utruskap, korrupsjon og krangel – heller ikkje den spanske kongefamilien er spart for skandalar. Har monarkiet ei framtid i landet?

 • Rex-faktor - Kongeparets reiser for Noreg

  I 30 år har kongeparet dratt ut i verda for Noreg. No fortel dei om reisene, folka dei møtte og om spelet i kulissane for å fremje Noreg i utlandet.

 • Prinsessen

  Gripende gjensyn med prinsesse Diana. Urovekkende arkivopptak taler for seg selv om livet i medias konstante og ubarmhjertige søkelys.

 • Kongelige fotografer

  For første gang har Det kongelige hoff åpnet sine samlinger og gitt tilgang til de private familiealbumene til Dronning Maud og kronprinsesse Märtas egne fotografier og smalfilm. Vi kommer inn bak de kongelige fasadene i 1800-tallets England og får følge med fra innsiden når den nye kongefamilien kommer til Norge i 1905. Gjennom dagbøker, fotografier og private bilder får vi også et sjeldent blikk inn i det helt spesielle vennskapet som oppsto mellom kronprinsesse Märtha og den amerikanske president Franklin D Roosevelt da kronprinsfamilien var krigsflyktninger i USA under annen verdenskrig.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 29. april 2021 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 28. april 2024 kl. 23:14
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 46 min
Originaltittel: The Day Will and Kate Got Married
Forrige sending: NRK3 · mandag 15. april 2024 kl. 02:10
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 29. april 2021 kl. 22:05