Hopp til hovedinnhold

Eit britisk skrekkvelde

21.03.2023 · Aldersgrense 15 år · 47 min
Sjokkerande avsløringar om hemmeleg tortur og brutale metodar. Dette er historia om britisk krigføring under Mau-mau-opprøret i Kenya på 1950-talet.

Se også

 • Den danske nazilegen i Buchenwald

  Carl Værnet utsette homofile i konsentrasjonsleir for sine eksperiment. Etter krigen venta eit nytt liv i Argentina. Familien lever enno med fortida.

 • Nord-Koreas røde prinsesse

  Kim Yo-jong er Nord-Koreas mektigste kvinne. Diktatoren Kim Jong-uns søster og stedfortreder spiller et høyt spill. Landets fremtid hviler på henne.

 • Libya – Gaddafis blodige arv

  Revolusjonen og drapet på diktatoren Gaddafi ble starten på et tiår med uro og borgerkriger. I dag er Libya et fragmentert land. Hvordan ble det slik?

 • Londongrad

  En etter en dør russiske oligarker, gangstere, opposisjonelle og medhjelperne deres på britisk jord. Hvorfor reagerer ikke myndighetene?

 • Det afghanske bedraget

  Danmark skulle hjelpe afghansk politi å beskytte borgerne mot Taliban. Men ryktene gikk om en brutal politiledelse som begikk overgrep på mindreårige.

 • USA og holocaust

  Hvor mange liv kunne vært spart om USA hadde tatt imot flere jøder – tidligere? Tankevekkende dokumentar av Ken Burns, Lynn Novick og Sarah Botstein.

 • Aserbajdsjans kaviardiplomati

  ESC, Lady Gaga, fotball og friidrett – Aserbajdsjan blender omverdenen med show og sportsvasking. Men den som utfordrer regimet, lever farlig.

 • Heltar og svikarar

  Russiske filmskaparar trassar risikoen og deler unike inntrykk av korleis invasjonen av Ukraina blir opplevd frå innsida av regimet til Putin.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 21. mars 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. september 2025 kl. 22:47
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 15 år
Produksjonsår: 2022
Lengde: 47 min
Originaltittel: A Very British Use of Torture
Forrige sending: NRK1 · onsdag 22. mars 2023 kl. 23:15
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 21. mars 2023 kl. 22:00