Hopp til hovedinnhold

Vårt daglige brød

01.05.2014 · Tillatt for alle · 53 min
Norsk dokumentar. Små nærbutikker over hele landet strever økonomisk, og i Holmsbu kjemper kjøpmann Erland Vibe for å holde stedets ene butikk åpen hele året. Mange i Holmsbu vil gjerne beholde nærbutikken, men flere lokkes bort av tilbudene til en større lavprisbutikk 12 kilometer unna.

Se også

 • Yrke

  Miniserie om yrker du kanskje ikke visste om.

 • Den ustoppelige oppfinner

  85-åringen Bror With har hatt som motto i livet: Problem skal løses. I dette programmet forteller han om oppfinnelser av teknisk og praktisk art. Ja, til og med en brødoppskrift har han pønsket ut. Ved Anders Buraas.

 • Matvarekrigen

  I mange år har sjokoladeprodusenten Hval i Sandefjord kjempet for å få plass i butikkhyllene. Vi får historien om da Hval sjokolade for første gang fikk en avtale med Norgesgruppen, og 15 tonn fersk og fin marsipansjokolade endte på søpla. I programmet møter vi også Rema-sjef Ole Robert Reitan, som i fjor høst inviterte over 500 kjøpmenn til Las Vegas for å feire i fire dager til ende. I løpet av én generasjon er Reitan-familien blitt en av landets rikeste på å selge billige matvarer. Derfor kunne Rema arrangere tidenes beachparty i kasinobyen. MERK: Denne dokumentaren er endret. Noen innklippsbilder er tatt bort, og NRK har beklaget bruken av disse bildene. Pressens Faglige Utvalg mener en tidligere versjon av filmen brøt god presseskikk.

 • Uteligger

  - En skam for byen. En historie i bilder fra Bergen.

 • Norgebygda

  Det er stusselige tider for bygda. Stadig flere bygdeungdommer lokkes inn til byene. I distriktskommunene sitter et middelaldrende kommunestyre forundret tilbake, mens livet går sin vante gang på Samvirkelaget. Serien Norgebygda tar for seg bygdas problem og ser på noen "sannheter" om Bygde-Norge. Regi: Per Harald Kårstad. Norsk dokumentarfilmserie i tre deler.

 • Politisk kvarter - TV

  I Politisk kvarter må Norges mektigste politikere svare for seg. Og vi henter inn folkene som forteller hva som egentlig foregår på bakrommet når politikk og posisjoner står på spill.

 • En sommerdag i Geiranger

  Vi tar pulsen på Geiranger når fire cruiseskip er på fjorden og 8000 turister besøker bygda.

 • Norge rundt i rutefly

  Norsk ruteflytrafikk har vært og er en utfordrende, vakker og nødvendig reisemåte. Roald Øyen har fløyet høyt og lavt over Norge og Svalbard.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 24. mars 2016 kl. 08:15
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2011
Lengde: 53 min
Originaltittel: Vårt daglige brød
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 17. juli 2018 kl. 13:25
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 1. mai 2014 kl. 19:30